El director dels serveis territorials d'Interior a Girona, Albert Ballesta demana paciència als Bombers del parc de Girona i assegura que és "qüestió de dies" que es comencin a notar les primeres millores a la cuina de les instal·lacions de Mas Xirgu.

Ballesta va detallar ahir que fa dues setmanes es van adjudicar els treballs per a una nova illeta a la cuina -una construcció central on hi ha els fogons- i que falta poc perquè s'instal·li. El següent pas, serà la reforma total de la cuina, amb la zona de neveres, emmagatzematge i l'aigüera.

El director territorial admet que calen inversions per dignificar el parc i recorda que, després d'una crisi econòmica que s'ha traduït en problemes pressupostaris, Interior ha anat invertint en la mesura de les possibilitats. Per exemple, detalla, la reforma de la coberta de la cotxera ha costat 78.000 euros i el 2012 van remodelar vestuaris, dutxes i lavabos.

Aquestes declaracions vénen després que aquest dimecres els bombers del parc de Girona engeguessin noves mobilitzacions per denunciar que la cuina i les habitacions són "insalubres". Des de llavors dinen cada dia davant el parc per posar en evidència el mal estat de les instal·lacions. Fan l'àpat tots plegats sota una pancarta on es llegeix "Per un parc de Bombers digne". Les mobilitzacions seguiran fins que se'ls millorin les condicions.