L'hospital Josep Trueta de Girona ha començat les obres per traslladar les Urgències infantils a la planta de Pediatria, situada al tercer pis del centre. Actualment les infantils són a la planta baixa, compartint espai amb les Urgències convencionals.

Els treballs, que arriben després d'haver invertit un milió en millores aquest estiu, se centraran ara en habilitar l'antiga zona de Consultes Externes de Ginecologia que hi ha a la planta de Pediatria, adjacent a l'UCI Pediàtrica, per convertir-la en un nou espai amb tres grans boxs de consultes per a les urgències.

Quan s'enllesteixin els treballs, que tindran un cost de 241.000 euros, hi haurà un espai diàfan destinat a un box d'observació amb quatre llits, un box de crítics i un d'aïllats, a més dels espais de sala d'espera i sales de suport del personal sanitari.

L'objectiu de l'actuació, que es preveu que s'acabi a finals d'aquest any, és concentrar tota l'activitat hospitalària pediàtrica a la mateixa planta i, al mateix temps, alliberar espai a la zona actual d'Urgències.

Amb el canvi d'ubicació de les urgències Pediàtriques i l'espai que quedarà disponible a la primavera amb el trasllat del Laboratori Clínic Regional cap al Parc Hospitalari Martí i Julià de Salt, s'iniciarà l'ampliació del servei d'Urgències del Trueta. El projecte preveu que amb l'espai alliberat es doblin els metres quadrats destinats a les urgències.

L'actual zona d'Urgències es mantindrà com a porta d'entrada de totes les urgències, incloses les pediàtriques, però un cop registrats, els pacients menors d'edat i les seves famílies es redirigiran a la tercera planta, on seran valorats i atesos en aquest nou entorn que s'està creant.

Ampliaran l'UCI Pediàtrica

Està previst que l'any vinent es dugui a terme una segona fase de les obres que consistirà en la reforma de la Unitat de Cures Intensives (UCI) Neonatals i Pediàtriques, també a la tercera planta de l'hospital.

Amb aquesta actuació s'ampliarà l'espai d'estada dels familiars dels nadons i la zona de cures i desenvolupament del nadó. Per fer-ho s'eliminarà el passadís perimetral de visites, que està pràcticament en desús, expliquen fonts de l'hospital Josep Trueta de Girona.