Una dona i un nadó cauen a les vies pel desnivell entre el tren i l'andana

L'incident es produeix a l'estació de Celrà i tots dos han de ser traslladats a l'hospital Josep Trueta

17.10.2015 | 07:12
Una dona i un nadó cauen a les vies pel desnivell entre el tren i l'andana

Una dona i un nadó van resultar ferits dimecres quan baixaven del tren a Celrà. Els fets van succeir al voltant de les quatre de la tarda, quan un tren de la línia RG1 de Rodalies es va aturar a l'estació de Celrà. El nadó, la seva mare i l'àvia viatjaven a l'últim vagó d'aquest comboi. Com que es tractava d'un tren de composició doble, els últims vagons quedaven a la part de l'andana que no està alçada. Quan l'àvia va intentar baixar del comboi amb el nadó als braços, va caure i va quedar al nivell de les vies, just a tocar del tren. La mare, que intentava baixar amb el cotxet, va demanar ajuda i els viatgers del vagó van activar l'alarma perquè el comboi no reprengués la marxa.

A continuació, segons va detallar ahir Renfe, la interventora del tren es va desplaçar fins al lloc dels fets i va sol·licitar assistència sanitària. Llavors, una ambulància del SEM es va desplaçar fins a l'estació de Celrà i va traslladar els dos ferits a l'hospital Josep Trueta de Girona. La dona, de 66 anys, va necessitar punts al cap, mentre que el nadó, d'un mes i mig, va estar unes hores en observació a causa de les contusions que havia rebut. Pel que fa al tren, que es dirigia cap a Figueres, va reprendre el seu recorregut mitja hora després que es produís l'incident i una vegada ja ateses les persones ferides.

Segons va explicar ahir la mare del nadó, la causa de la caiguda hauria estat el desnivell que hi ha entre el tren i l'andana de Celrà. De fet, Adif va confirmar que només es troba alçada la part central de l'andana de l'estació, mentre que la resta del paviment és gairebé del mateix nivell que les vies. També va afegir que si el comboi és de composició simple, l'andana és alçada per a tots els vagons. En canvi, si el tren és de composició doble (com en el cas de l'incident), els últims vagons queden fora de la part central de l'andana i el paviment es troba al nivell de les vies. Adif va destacar ahir que, en funció de la disponibilitat pressupostària, es planteja la possibilitat d'alçar la resta de l'andana de l'estació de Celrà, malgrat que de moment no hi ha cap termini fixat per fer-ho realitat.

"L'estació està abandonada"

L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, va afirmar ahir que "l'estació està abandonada" per part d'Adif. "Des de l'Ajuntament hem hagut d'enviar la brigada a netejar la zona", va explicar Cornellà, que va destacar que les úniques estacions de tren "en condicions" del Gironès són les de Girona i Flaçà. "La resta no les consideren estacions de primera i les tenen bastant deixades", va lamentar l'alcalde de Celrà, que va afegir que el consistori exigirà "solucions" perquè els trens s'adaptin a l'estructura de l'andana.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema