Malmeten el brollador de la font de la Roca a Ripoll aixafant el tub

Les destrosses al camí d'Ordina s'han convertit en habituals i fa dos mesos es van llençar contenidors al Freser

17.10.2015 | 07:12
El brollador de la font de la Roca, a tocar del camí d´Ordina.

El brollador de la font de la Roca de Ripoll ha estat malmès després que algú l'aixafés totalment. El tub de ferro per on surt l'aigua d'aquesta font va aparèixer fa dues setmanes totalment doblegat. La font és veïna de la del Tòtil, i es troba a pocs metres del paratge del mateix nom i a tocar del riu Freser. Es tracta d'un indret molt utilitzat per fer-hi pícnic sobretot els diumenges i dies festius. També és un lloc que alguns automobilistes i les seves parelles utilitzen per anar-hi a intimar quan es fa fosc.

Malgrat la bretolada la font segueix brollant, si bé més escanyada que en condicions normals. La font de la Roca proporciona aigua provinent d'una deu de la muntanya del Catllar, rica en ferro i que sol mantenir unes temperatures d'entre 15 i 18 graus. La seva posició, a tocar del camí que porta d'Ordina al Tòtil, afavoreix que sigui molt visitable, gràcies a un entorn que va ser restaurat i que incorpora unes escales i un banc de pedra.

Altres bretolades

D'altra banda, el camí d'Ordina s'ha convertit en els darrers anys en una zona on s'han registrat de forma habitual diverses malifetes. Fa un parell de mesos algú va llençar a la llera del Freser diversos contenidors d'escombraries. Un d'ells va estar-s'hi diverses setmanes per la dificultat que suposava poder-lo tornar a la seva posició original. Aquesta acció és reincident perquè ja va produir-se també l'any passat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema