Sorpresa de molts ciutadans que es passejaven ahir al matí per la zona de l'eixample de Girona a tocar la seu de la Generalitat. Van veure com tots els treballadors i usuaris de l'edifici sortien de les instal·lacions. El motiu: es tractava d'un simulacre.

Segons l'organització va ser un exercici amb resultat positiu i és que segons va relatar el gerent de Serveis Comuns de la Generalitat a Girona, Jaume Torrent, les instal·lacions van quedar buides en només cinc minuts. L'exercici va consistir en un simulacre d'un avís de bomba i els equips de seguretat i d'emergències van fer d'observadors per tal de polir el proper pla d'autoprotecció de la seu de la Generalitat que s'ha de validar a finals d'any. Així doncs, segons el gerent, l'actuació va servir per veure els punts febles si mai hi ha un avís real.

Tot buit en 5 minuts

Ràpidament, es va alertar els serveis de seguretat i Jaume Torrent -que també és cap dels serveis d'emergències de l'edifici-. I com va relatar, en cinc minuts, hi havia la seu buida. El personal va anar sortint ordenadament de l'edifici i es va dirigir cap a la plaça Salvador Espriu, a tocar el passeig General Mendoza, ja que és un indret que pot encabir un alt nombre de persones.

I és que dins la seu, segons Torrent, en el moment dels fets hi havia més de 800 treballadors i un centenar d'usuaris que es trobaven en les diferents aules, l'oficina d'atenció el ciutadà, entre altres espais. Es van evacuar tant ciutadans com treballadors i quan passaven set minuts de les deu del matí, ja es va tornar a la normalitat i tots els empleats ja eren a lloc.

Torrent va destacar la rapidesa de l'evacuació i diu que així ho va agrair a treballadors i ciutadans.