Una àmplia representació del sector turístic i empresarial d'Olot i de la resta de municipis de la comarca va participar aquest diumenge en la inauguració de la nova oficina de turisme de la capital de la Garrotxa. Els actes van començar a les dotze del migdia amb els parlaments del regidor de Promoció de la Ciutat, Estanis Vayreda, l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas, i el conseller d'Empresa i Ocupació en funcions, Felip Puig, a l'interior del pati de l'antic Hospital Sant Jaume.

Les noves instal·lacions municipals estan situades a la cantonada dels carrers de Sant Rafel i Francesc Fàbrega, al cor de la vila. Ara, l'espai s'ha ampliat arribant fins als 160 metres quadrats, el doble de l'anterior centre d'informació que hi havia a l'Hospici. Una de les novetats més destacades és el nou concepte d'atenció als visitants, als quals se'ls atén asseguts i de forma individualitzada. A part, en una zona de les instal·lacions s'hi pot veure un audiovisual en alta definició sobre els principals espais d'interès d'Olot i de la Garrotxa.

A més, la nova oficina inclou una botiga de productes de la ciutat, gestionada per l'empresa Safon (una companyia local de distribució internacional especialitzada en marxandatge) on s'ofereixen una cinquantena de referències tals com tasses, abrics o samarretes.

L'obra ha estat ideada per l'arquitecte olotí Arnau Vergés i ha estat finançada en gran part -més del 50%- gràcies a les ajudes provinents de la taxa turística, tals com el Plans de foment territorial de turisme. La nova oficina s'ha volgut vincular amb el territori garrotxí, per això la decoració i l'interiorisme estan relacionats amb elements metàl·lics, fusta i colors clars posant en relleu la pròpia estructura del local, que té una volta de canó amb arcbotants.

"És un primer pas per iniciar la reconversió total de la resta d'instal·lacions, especialment la renovació de la residència de l'hospital per convertir-la en un centre residencial", va explicar l'alcalde, Josep Maria Corominas. La nova oficina ha suposat una inversió de gairebé 300.000 euros i a partir de demà ja funcionarà amb el seu horari habitual. La inauguració d'aquest centre es va emmarcar en els actes de la Fira de Sant Lluc, que enguany celebra el seu 700è aniversari.

L'objectiu de la nova oficina, més accessible, és atraure més viistants. L'any passat 21.000 persones van passar per l'antiga oficina. "Volem que la gent conegui i descobreixi altres indrets i activitats que vulgui retornar a la Garrotxa", va explicar Vayreda. El regidor va assenyalar que la voluntat és desestacionalitzar encara més el turisme, que continua focalitzat durant els mesos de tardor.

D'altra banda, la inauguració de l'oficina turística és el primer pas de la revitalització i reforma que es vol fer en tot aquest espai que ocupava l'antic hospital olotí. Corominas va assenyalar que en els propers dies ja es presentarà el projecte per remodelar la residència i convertir-la en un centre residencial i posteriorment, d'aquí a cinc o sis mesos, en aquesta zona també s'hi ubicaran dues noves botigues: Mango i Abacus.