Olot va celebrar aquest cap de setmana els 700 anys de les Fires de Sant Lluc. La mostra de bestiar i la fira del dibuix van ser els principals pols d'atracció de la diada. L'actual mostra és un aparador de la feina realitzada per ramaders i artesans, a diferència del negoci dels inicis de la fira, segons expliquen els seus organitzadors. En l'actualitat, les vendes es fan per internet i antigament, eren els ramaders qui havien de dur a peu els ramats fins a Olot per poder vendre.

Per aquesta ocasió, la Fira del Dibuix va recuperar l'aspecte que havia tingut en les fires d'abans de la mecanització. En una esplanada entre el Puig del Roser i el cementiri, cavalls i vaques es barrejaven amb les persones. Pel que fa al dibuix, la fira d'enguany també va ser d'efemèride. Setanta-cinc anys d'exposició i venda de dibuixos es van concentrar a la plaça Clarà, també amb mostres de dibuixos ràpids lligades a les noves tecnologies.

Des de fa tres anys, la Fira de Sant Lluc té en el tèxtil un apartat d'atracció. Es tracta del Segueix el Fil. Té l'eix d'exposició al carrer dels Sastres. L'edició actual estava dedicada al reciclatge de la roba. En el context de Segueix el Fil va tenir lloc una desfilada de moda. No es tracta de desfilades que suposin innovacions en l'alta costura, però sí d'una mostra pràctica de la roba que pot donar bons resultats a la major part dels vianants.