La sisena part de les obres de 2014 a Girona van ser contractes menors

Es tracta de treballs de menys de 50.000 euros que es poden adjudicar sense concurs

20.10.2015 | 07:23
La pista de Pedret es va adjudicar amb un contracte menor.

Almenys una sisena part de les inversions que es van fer a Girona durant l'any 2014 es van adjudicar a través de contractes menors; és a dir, eren obres que costaven menys de 50.000 euros i que per tant es podien adjudicar de manera directa, sense necessitat de fer un concurs obert ni de "convidar" almenys tres empreses perquè presentessin el seu pressupost.

Segons la llista que el PSC va sol·licitar a l'Ajuntament, i que se li va entregar el passat mes de juny després d'haver-la demanat al març, durant l'any 2014 l'àrea d'Urbanisme va adjudicar més d'1,3 milions d'euros en obres per mitjà de contractes menors. Tenint en compte que el pressupost d'inversions d'aquell any va ser de 6,2 milions, el resultat és que una sisena part de les adjudicacions van anar per aquest sistema.

La llista d'obres adjudicades a través de contractes menors inclou, entre altres, obres de reparació a diferents carrers i centres educatius de la ciutat, la construcció de nous equipaments com ara la pista poliesportiva de Pedret o el projecte per a fer una guingueta a l'avinguda Amical Mauthausen, així com nombroses instal·lacions elèctriques i d'il·luminació.

Malgrat que el límit per a aquest tipus de contractes és de 50.000 euros, algunes de les adjudicacions incloses en el llistat superen lleugerament aquesta xifra, i arriben fins als 60.000 euros. Això succeeix perquè, tal com preveu la llei, el límit de 50.000 euros no inclou ?l'IVA, que se li ha de sumar després.

Les obres més costoses que s'han adjudicat per aquest sistema són el projecte per a la guingueta de l'avinguda Amical Mauthausen (60.402 euros), la construcció d'una rampa entre la carretera de Sant Gregori i el carrer d'Adri, al barri de Domeny (55.330 euros), les obres d'ampliació d'una vorera al carrer de la Salle (52.980 euros), l'obra civil per per al projecte de reforma dels baixos de la Casa Masó (53.089,11 euros) i els treballs per millorar l'accessibilitat al carrer Maluquer Salvador (51.042 euros).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema