Mifas ha creat un tauler d'anuncis virtual perquè persones amb discapacitat o els seus familiars hi puguin oferir o trobar cadires de rodes, vehicles adaptats i qualsevol tipus d'aparells d'ajuda tècnica de segona mà, així com també habitatges adequats per a algú amb mobilitat reduïda -ja sigui per comprar, llogar, vendre, donar o intercanviar.

L'objectiu d'aquesta iniciativa, que es va estrenar a finals de setembre, és canalitzar una demanda habitual a les oficines de Mifas -on fa temps que hi ha un tauler d'anuncis físic- i, alhora, aprofitar les noves tecnologies per augmentar-ne la difusió. De fet, el nou tauler virtual és una incursió més de l'associació a internet, que s'afegeix als seus comptes de Twitter -amb més d'un miler de seguidors- i de Facebook -on s'apropen als 6.000 amics.

Per tal de poder publicar un anunci en el tauler, cal omplir un formulari previ que se sotmet a la comprovació de Mifas i que estarà penjat al web durant un parell de mesos.

Aquesta associació gironina deixa clar que el seu paper es limita a fer d'intermediari, ja que no intervé en les relacions d'intercanvi o de compra i venda de cap producte, ni tampoc es responsabilitza del seu estat.

El president de Mifas, Albert Carbonell, va explicar que han decidit crear el nou servei perquè l'entitat "rep moltes consultes de gent que té ajuts tècnics o vehicles a casa i no sap què fer-ne [ja sigui perquè no els van bé o perquè els seus usuaris han mort], o al revés". Carbonell va remarcar que "una cadira de rodes normal, que l'ortopèdia ha de fer a mida, costa entre 2.500 i 3.000 euros"; o que, de vegades, costa molt de trobar cases que estiguin adaptades per a persones de mobilitat reduïda que, per exemple, les volen llogar per pasar-hi un cap de setmana o unes vacances.

Per tal d'ajudar a resoldre aquest tipus de necessitats, l'associació acaba de posar en marxa una plataforma virtual que permet que els interessats es posin en contacte. "En definitiva -va resumir Albert Carbonell-, el que hem fet és modernitzar el tauler d'anuncis que ja teníem físicament a la nostra seu, hem adaptat el boca orella als temps d'ara".

El Grup Mifas, que treballa en favor dels gironins amb discapacitat des de fa 36 anys, ha seguit l'exemple de l'Institut Guttman, un centre de referència a Catalunya que ja disposa d'un servei similar. Tan bon punt Mifas el va obrir al seu web, s'hi van publicar ofertes com una cadira de rodes elèctrica, una d'esportiva RGK amb rodes posteriors antibolcades o una grua elevadora, a més d'una petició d'una bicicleta freewheel.