Marc i Júlia han tornat a ser els noms més posats a les comarques de Girona en tot el 2014. En el cas dels nens, Marc ha quedat a la primera posició, seguit de Martí i Jan. A continuació s'ha situat Pol i Àlex ha estat el cinquè nom preferit de l'any 2014 de les famílies gironines quan ha nascut un fill. Pel que fa a les nenes, Júlia ha ocupat el primer lloc del rànquing de les comarques de Girona seguida de Martina i Paula. Tot seguit s'ha situat Laia i Maria ha estat el cinquè nom preferit del 2014 de les famílies gironines quan ha nascut una filla.

http://www.idescat.cat/nadons/?sexe=0&res=c2

Per comarques, els noms més freqüents són:

Alt Empordà: Adam i Júlia; Baix Empordà: Jan i Martina; Cerdanya: Arnau i Laia; Garrotxa: Martí i Laia; Gironès: Marc i Carla; Pla de l'Estany: Pol i Martina; Ripollès: Jordi i Paula; Selva: Marc i Júlia

Pel que fa al conjunt de Catalunya, les dades que va difondre ahir l'Idescat tampoc presenten novetats. Per això, un any més, Marc esdevé el nom de nadó més freqüent a Catalunya i Martina es consolida com a nom més usual entre les nenes en tot el 2014.

El nom de Marc va seguit, segons les dades de l'any passat i en ordre decreixent de freqüència, pels d'Àlex, Pol, Èric i Martí. Pel que fa a les nenes, segueixen el nom de Martina: Júlia, Laia, Maria i Paula.

Marc és un dels cinc noms preferits entre els nens a tots els àmbits territorials. Martina ocupa la primera posició a l'àmbit metropolità i al Camp de Tarragona. Júlia és el nom més freqüent entre les nenes nascudes a les comarques de Ponent i Penedès, a part de les gironines. Carla ho és a les Terres de l'Ebre, Arlet a les comarques centrals i Jana a l'Aran.