L'Ajuntament d'Olot preveu que seran necessaris 3 milions d'euros per a la millora de la residència de l'Hospital Sant Jaume. Segons l'alcalde d'Olot, Josep Maria Corominas (CiU), les obres podran començar a principis del 2016. També s'ha mostrat optimista en la consecució de recursos. «Les perspectives -ha dit- són bones». Ha avançat: «Hem tingut contactes amb el Departament de Benestar Social amb alguna obra social d'entitats importants del país per intentar veure com aconseguirem els diners necessaris».

La nova residència tindrà uns 6.000 m2 per a uns 60 residents (els mateixos que hi ha ara) i serà ampliable en 40 places. Per assolir tant d'espai faran falta les tres plantes situades sobre les antigues consultes externes, les quals a partir del desembre seran una botiga de roba.

El nou centre serà un dels primers de Catalunya basats en la idea de residència adaptada a l'usuari. Es tracta d'un concepte que prioritza l'autonomia de l'usuari a les necessitats comunitàries del centre.

Josep Berga (tinent d'alcalde per CiU) ha explicat que l'espai es repartirà en sales i en habitacions en la seva major part habituals. La distribució i el servei han de permetre que el resident continuï amb una vida similar a la que portava a casa seva.

«Si vol -ha exemplificat Berga-, el resident es podrà quedar a mirar la televisió fins a la una de la nit». H assenyalat, també, que els usuaris es podran decorar l'habitació de la manera que els sembli. Segons Berga, es tracta d'un conjunt de petites coses considerades de poca importància, però molt importants en la qualitat de vida de les persones grans.

Sobre les darreres passes cap a la consecució del centre residencial, Josep Maria Corominas va explicar:?«La setmana passada vam tenir Patronat de l'Hospital de Sant Jaume».

A la reunió, el Patronat va acordar encomanar el projecte bàsic al vitraller i els arquitectes. «Són la gent -ha especificat- que ja ens havia venut la primera idea de com es podia redistribuir tot aquest espai».