Un programa fa aprimar-se el 83% dels escolars participants

Nen@s en moviment va començar a Figueres i Llagostera i ara arriba a tretze municipis gironins més

21.10.2015 | 15:12

Un 83% dels escolars que han participat en el primer any del programa Nen@s en moviment per abordar l'obesitat infantil han aconseguit reduir pes i millorar la dieta. El programa, que aquest mes es començarà a desenvolupar en tretze municipis gironins més, va començar a Llagostera i Figueres amb l'objectiu de reduir l'obesitat i promoure els hàbits saludables entre alumnes de primària amb sobrepès.

Després de les sessions dirigides per professionals dels equips d´atenció primària durant sis mesos també s´ha observat una reducció de les hores que els nens passen davant d´una pantalla i, en un 50% dels casos, un augment de les hores d´activitat física setmanals dels menors. Els seus responsables destaquen, a més, que en tractar-se d'un programa que també implica els pares, un 30% de les famílies han ampliat les hores d'exercici que fan en grup.

Aquests bons resultats han motivat l´expansió de la iniciativa, que estan duent a terme de forma conjunta l´Institut d´Assistència Sanitària (IAS) i l´Institut Català de la Salut (ICS). Es tracta d´un seguit d´actuacions dirigides especialment als alumnes de tercer, quart i cinquè d´educació primària amb sobrepès o obesitat, per ajudar-los a adquirir conceptes bàsics d´alimentació saludable, a incrementar el temps que dediquen a l´activitat física per normalitzar l´índex de massa corporal i a mantenir o augmentar la seva autoestima. Cal tenir en compte que a Catalunya un 27% de la població d´entre nou i onze anys pateix sobrepès i obesitat.

Durant les darreres setmanes s´ha fet la formació específica als professionals de pediatria i d´infermeria dels equips que dinamitzen els nous grups que ja estan en marxa a Girona, Banyoles, Salt, Arbúcies, Sant Hilari Sacalm, Sils, Vidreres, Maçanet de la Selva, Tordera, Blanes, Canet de Mar, Roses i Llançà. També està previst que Santa Coloma de Farners s´hi incorpori els pròxims mesos.

En aquests moments, més d´un centenar d´infants i les seves famílies estan seguint aquest programa, que implica pares, professors, monitors de lleure i professionals de la salut en l´abordatge de l´obesitat infantil. El programa s´aproxima a l´espai natural de l´infant, al de la seva vida quotidiana, per tal de facilitar-li l´elecció de les opcions més sanes i té com a pilars fonamentals l'alimentació, l'exercici físic i les emocions.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Cinc activitats per fer aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Cinc activitats per fer aquesta tarda-vespre a les comarques gironines

Cinema, llibres, festes populars, premis i exposicions

La regressió dels boscos de ribera encareix el cost per fer aigua potable

La regressió dels boscos de ribera encareix el cost per fer aigua potable

L'ACA reconeix que una de les causes de l'estat d'aquests ecosistemes és «la reducció dels cabals...

La Diputació presenta cinc projectes a la convocatòria d´ajuts europeus Feder

La Diputació presenta cinc projectes a la convocatòria d´ajuts europeus Feder

Els programes, que s'han fet amb la participació de la UdG, consistoris i altres entitats, tracten...

Audi roda un espot publicitari a Llagostera

Audi roda un espot publicitari a Llagostera

L'equip de la productora fa diversos dies que enregistra imatges pels carrers d'aquest municipi

Banyoles arranja un vial del Barri Vell i intervé a la plaça Estudis per evitar aiguats

Banyoles arranja un vial del Barri Vell i intervé a la plaça Estudis per evitar aiguats

La segona fase de la remodelació del carrer dels Valls anirà des del carrer Sant Antoni fins a la...

Enllaços recomanats: Premis cinema