Banyoles té el doble de gent a les visites i activitats que el 2012

Creixen un 15% respecte a l'estiu passat les consultes a les dues oficines de Turisme que hi ha al municipi

21.10.2015 | 07:35

Les activitats de descoberta de l'entorn natural i patrimonial de Banyoles, que inclouen tallers, visites teatralitzades o espectacles infantils, han assolit gairebé el doble de participants que el 2012. A falta de tancar les xifres definitives d'aquest any, ja s'han superat els 2.069 visitants registrats l'any passat, amb un total de 2.105.
La regidora de Turisme i Promoció Econòmica, Joana Vilà, parla de «consolidació» d'unes activitats, la majoria gratuïtes (un 95%) que van dirigides sobretot a un públic familiar. «Volem tenir una oferta atractiva perquè els visitants tornin a venir», afirma la regidora banyolina.
Entre les activitats que més èxit han tingut, destaca el taller d'escuts i espases que es va fer a la passada edició de la Fira Aloja, de temàtica medieval, l'espectacle de titelles sobre el drac de Banyoles o les visites teatralitzades per mostrar els principals atractius monumentals. Aquests últims es fan des del 2009 i han anat tenint molt bona acollida.
Per contra, s'estudiarà una possible redefinició de les activitats esportives que aquest any s'han inclòs al programa d'activitats i que no han acabat tenint el públic que s'esperava. Vilà apunta a un problema de difusió.
També creixen les consultes a les dues oficines de Turisme que hi ha a la ciutat. De l'1 de juny al 30 de setembre del 2015 s'han registrat 11.527 demandes d'informació. La majoria, un 89%, s'han fet a la que hi ha a l'Estany, mentre que les restants s'han registrat a Cal Moliner, situat a la plaça Major.
En xifres totals, representa que s'han fet 1.739 consultes més que el mateix període de l'any passat, un 15% més. Tot i això encara s'està lluny de les 26.000 demandes registrades el 2009 quan encara no hi havia la crisi. La majoria s'han fet de forma presencial (91%), un 7% per via telefònica i un 2% per correu electrònic.
Pel que fa al tipus de consultes, la informació més sol·licitada a les oficines de Turisme són les activitats per poder fer el municipi (3.471 consultes) mentre que les referents al patrimoni històric van ser 926, entre d'altres.

Barcelonins i francesos
El perfil del turista és sobretot català, un 59%, seguit d'un 24% d'estrangers i un 17% d'altres comunitats autònomes. El català és sobretot de la província de Barcelona (73%) mentre que el de Girona representa un 19%, Tarragona 6% i Lleida 2%.
La meitat dels visitants europeus eren francesos i un 21% eren anglesos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema