Una plaga de grills afecta la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Sant Feliu de Guíxols. Es tracta d'un problema que pateixen des de fa diversos anys i segons la Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (Uspac) a la tardor és quan més es nota.

El carrisqueig de l'insecte provoca molèsties, sobretot als agents que es troben de nit a les instal·lacions del carrer Canigó. A part de la molèstia auditiva del ric-ric dels grills, els agents també viuen una situació d'insalubritat, ja que són dins de l'edifici.

Des de l'Uspac destaquen que la plaga de grills de l'Àrea Bàsica Policial (Abp) de Sant Feliu de Guíxols afirmen que «no és una situació normal, ni agradable, ni salubre, ni escaient». Reconeixen que anteriorment s'ha intentat posar fi a la plaga però asseguren que les mesures no han estat suficients ni correctes per solucionar el problema».

Per aquest motiu, des de la Unió Sindical han adreçat una carta al director general de la Policia, Albert Batlle, per tal que s'extermini d'una vegada la plaga de grills que afecta l'edifici policial.

També demanen que si aquests insectes s'han pogut introduir a dins l'edifici policial es busqui per on han aconseguit entrar a la comissaria i quan es trobin les possibles entrades, que aquestes se segellin. I finalment, per evitar que la situació es torni a repetir -com asseguren que ha passat en més d'una ocasió- demanen que es prenguin mesures preventives per no haver d'actuar altra vegada.

Cal recordar que hi ha un precedent també denunciat per l'Uspac en referència a plagues. És el cas de la comissaria de l'Escala, on el setembre es van detectar rates. Un problema que, segons va dir Interior al seu dia, s'havia resolt després de desinfectar la zona.

Garjoles amb males olors

Aquesta no és l'única denúncia que fa la Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya respecte a l'estat d'algunes comissaries de la Regió Policial de Girona. Asseguren que a l'ABP de la Selva interior, situada a Santa Coloma de Farners, les garjoles fan una «pudor insuportable» i que els agents han de viure situacions d'insalubritat.

I és que aquestes estances per als detinguts es troben d'entrada amb problemes d'elements rovellats, denuncia l'Uspac, però el què també es greu al seu parer és que els agents han d'aguantar «fortes pudors de claveguera durant torns de 8 o 12 hores», una situació que també afecta els usuaris de l'edifici.

En un escrit al director general de la Policial descriuen que l'estat de les garjoles és preocupant perquè a banda d'elements rovellats també s'hi ha de sumar l'estat dels panys. Afirmen que des que es van reparar hi ha diverses claus per estança i que això dificultaria «la seva obertura en cas d'emergència greu d'algun detingut ingressat».

Remarquen a Albert Batlle que en el cas que no arreglin el problema s'adreçaran al síndic de greuges per tal que «avaluï si els detinguts que ingressen a l'àrea de custòdia i detenció estan en condicions salubres i humanes». Per tot això, demanen que se solucioni el problema de males olors, que es tractin els elements rovellats i que els panys acabin funcionant amb una sola clau.

Per part del cos de Mossos es va emplaçar a les properes hores per comunicar les actuacions realitzades a les comissaries.