Anar a bosc a caçar bolets és una de les aficions més esteses entre molts gironins, que sobretot en cap de setmana agafen el cistell per trobar els millors exemplars. Una afició, però, que de vegades pot costar cara no sols perquè s'agafi un bolet verinós sinó perquè per falta d'orientació o per un accident un es pot perdre.

Això és el que va succeir amb el cas del veí de Banyoles que va caure en precipitar-se en un barranc a Sales de Llierca i, sortosament, el van localitzar després d'estar desaparegut durant gairebé sis dies. Hi ha més casos que de vegades superen la ficció, com un que va succeir l'any passat al Ripollès. Durant més tres dies, el Ripollès i la província van estar pendents de la desaparició de Josep Pont, un veí de 83 anys de Ripoll. L'home va aparèixer el 30 d'octubre desorientat i caminant a la carretera de les Llosses i un noi, fill d'un agent rural de Ripoll, va trobar-se'l de casualitat caminant per la carretera. El veí de Ripoll va passar aquests tres dies caminant de dia i dormint de nit i es va alimentar d'algun fruit del bosc.

La resolució d'aquest cas ja va ser titllat d'extraordinari pels dies que havia dormit al ras però com coincideixen els efectius de rescat, actualment els boletaires que els toca més buscar quan es perden és el perfil d'una persona d'edat avançada i, malauradament, molts d'aquests individus no solen portar telèfon mòbil al cim i la recerca es complica. El telèfon mòbil és clau en les recerques.

Un altre cas rellevant també va succeir l'octubre de 2014 quan l'Antoniette, una veïna d'Empuriabrava que havia anat a buscar bolets per la zona de Tapis, a prop de Maçanet de Cabrenys, es va perdre. El que és curiós del fet és que la dona tenia 88 anys i malgrat estar desapareguda més de 18 hores per l'Albera, la dona va aparèixer tranquil·lament a una carretera que va a Darnius, sana i estàlvia.

D'altres «esports» de risc i que mostren la superació de la gent també han acabat amb mitja alegria. El juliol de l'any passat un submarinista va morir i un altre va quedar atrapat a la cavitat Els Arquets de l'Estartit però va poder sobreviure després de respirar tot un dia amb una bossa d'aire. L'home tenia 53 anys i el seu company, que va morir, 63.