Condemnen sis dels acusats de traficar amb armes i tenir un arsenal a Girona

El fiscal retira l'acusació contra dos dels processats, que queden absolts després d'arribar a un acord amb la defensa

26.10.2015 | 07:14
La sala de la ciutat de la Justícia amb els acusats asseguts en el moment que havia d´iniciar-se el judici.

L'Audiència de Girona ha condemnat sis dels vuit acusats de formar part d'un grup que traficava amb armes a les comarques gironines i que tenia un gran arsenal a locals de la Garrotxa i a la Selva. Finalment, fiscalia i defensa van arribar ahir a un acord i el tribunal va decidir imposar a dos dels acusats, Enrique Agudo i Lídia Miràngels, una pena de dos anys de presó per tenir un dipòsit d'armes, municions i explosius. Als altres quatre, Joan Galí, Jordi Nieto, Enrique Rubio i Antonio Ortiz, els van condemnar a sis mesos de presó per tinença il·lícita d'armes. El fiscal va retirar l'acusació contra els altres dos processats -un dels quals s'enfrontava a nou anys de presó- i van quedar absolts.
Els vuit processats s'enfrontaven a penes de fins a nou anys de presó acusats d'integrar un grup que traficava amb armes a les comarques gironines. La Guàrdia Civil va desarticular la banda a finals del 2012, en una operació simultània a les comarques de la Garrotxa i a la Selva. La investigació apuntava que els detinguts rehabilitaven armes de foc inutilitzades o en compraven al mercat negre -algunes, a l'estranger- per després fer negoci revenent-les.
Els agents de l'operatiu policial van fer entrades i escorcolls simultanis a habitatges, locals i garatges propietat dels processats a Olot, Joanetes, Sant Esteve d'en Bas, Castellfollit de la Roca -ots aquests, a la Garrotxa- i també a Lloret de Mar -Selva-.
En aquests llocs, els agents van arribar a comissar-hi un veritable arsenal d'armes i munició. No només pistoles, revòlvers i carrabines llestes per disparar, sinó també multitud de peces -com canons, cilindres o carregadors-. Entre els processats hi havia els suposats venedors i els compradors.
En total, amb les diferents entrades i escorcolls, els agents van comissar una vintena d'armes, fins a 8.000 cartutxos, 3.000 puntes de projectils o 3,3 quilos de pólvora. També van trobar una màquina de recarregar munició i multitud de peces (com silenciadors, pistons, canons o mires telescòpiques).

Sis condemnats, dos absolts
La secció tercera de l'Audiència de Girona havia assenyalat el judici contra els vuit acusats per ahir i avui. Finalment, fiscal i defenses van arribar a un acord. La fiscalia va retirar l'acusació contra dos dels processats, que van quedar absolts. Un d'ells és, precisament, el que s'enfrontava a la pena de presó més alta. «Al final ha acabat amb un final feliç però ell ha patit molt durant tot el procediment», va lamentar la seva advocada, Dolors Mañas.
Els altres sis acusats van reconèixer tenir armes o un arsenal sense permís per fer-ho. A Enrique Agudo i a Lídia Miràngels els van condemnar a dos anys de presó per posseir un arsenal i els prohibeixen tenir o portar armes durant 5 anys. Als altres quatre, Joan Galí, Jordi Nieto, Enrique Rubio i Antonio Ortiz, els van condemnara sis mesos de presó per tinença il·lícita i tampoc podran dur armes durant tres anys i mig.
Com que no tenen antecedents i a petició de les defenses, el tribunal ha suspès l'execució de les condemnes amb la condició que no delinqueixin durant als pròxims dos anys.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema