La divuitena vegada que es va intentar celebrar el judici (octubre de 2013) van acabar absolts Ranjinder Pal Singh i Sukhninder Singh però encara hi havia dos compatriotes seus que tenien pendent asseure's a la banqueta dels acusats per un delicte de lesions a Olot que els podia comportar quatre anys de presó. Dilluns va ser el torn de Sukhjinder Singh, que va resultar absolt in voce pel Jutjat Penal número 1 de Girona. No hi haurà un vintè intent de jutjar Hardev Singh -l'únic que encara està en rebel·lia- perquè el seu advocat, Mateu Marcó, explica que ha marxat al Panjab i no tornarà.

Aquest assumpte de lesions cueja des de l'any 2007 i la suspensió de les vistes orals ha estat la tònica habitual perquè mai s'ha aconseguit que els quatre acusats -tres dels quals han quedat absolts i un està rebel- coincidissin el mateix dia per celebrar el judici. O en venia un i en faltaven quatre, o en venien tres i en faltava un, o en venien dos i faltava un testimoni. Així 17 vegades, fins que l'octubre de 2013 el jutge va dir prou i va determinar celebrar la vista encara que faltessin Sukhjinder i Hardev Singh, una testimoni i l'intèrpret de panjabi -que no va arribar a causa d'una vaga de trens i va haver de ser substituït per un intèrpret d'anglès-.

A bastonades

El fiscal acusava els quatre joves panjabis d'haver apallissat a bastonades un compatriota a causa d'un deute econòmic i acabar trencant-li un braç.

En el judici de l'octubre de 2013, Ranjinder Pal i Sukhninder Singh van negar haver participat en cap agressió i només s'expliquen que la víctima els denunciés perquè els tenia enveja a causa del bon funcionament del seu restaurant. A més, el fet que Hardev Singh estigués en rebel·lia els va servir per indicar que era aquest darrer qui tenia un problema amb la víctima i qui s'hi va discutir amb ell al carrer el dia dels fets, poca estona abans que una vintena d'homes arribessin al restaurant a bord de cinc cotxes per registrar el local en busca dels autors de l'agressió.

Tant Ranjinder Pal com Sukhninder Singh van afirmar aleshores que va fugir a Barcelona atemorits pels esbirros i que abans de marxar van avisar Sukhjinder Singh -que es trobava treballant en una fàbrica tèxtil- perquè els acompanyés. Ambdós van acabar absolts.

Aquesta explicació li va servir el passat dilluns a Sukhjinder Singh per basar la seva defensa i aconseguir una absolució dictada pel jutge de viva veu. El seu advocat, Mateu Marcó, va poder aportar les proves que demostraven que es trobava treballant a la filatura el dia dels fets i que, per tant, resultava impossible que hagués apallissat ningú. El cas queda tancat.