L'Ajuntament de Banyoles ofereix per sisè any consecutiu una ajuda per al transport dels estudiants de Banyoles que han de desplaçar-se a estudiar fora de la capital del Pla de l'Estany. La iniciativa té la voluntat de donar suport als joves estudiants de la ciutat en un moment en què cal una bona formació, diu elconsistori.

L'Ajuntament de Banyoles ha aprovat un total de 48 ajudes, 14 més que l'any passat, i l'àrea de Joventut de l'Ajuntament hi destinarà uns 4.000 euros i comptarà amb la col·laboració de l'Autoritat Territorial de la Mobilitat (ATM) de l'àrea de Girona i de l'empresa TEISA.

Amb l'objectiu d'ajudar la gent jove però també de potenciar el transport públic, el consistori banyolí facilitarà gratuïtament una targeta 10/30 de l'ATM de l'àrea de Girona a 31 alumnes que es desplacen a Girona.

Per altra banda, l'Ajuntament banyolí lliurarà a set alumnes una targeta universitat de la TEISA carregada amb 8 viatges per als estudiants que es desplacin a Barcelona o Bellaterra (4 alumnes). Per als sis estudiants que es dirigeixen a Olot la beca inclou un abonament de 10 viatges.

Els estudiants beneficiats han de tenir entre 16 i 20 anys, estar empadronats a Banyoles, que hagin acabat quart d'ESO o segon de batxillerat durant l'any vigent i s'hagin matriculat a un institut de fora del Pla de l'Estany per cursar un cicle formatiu que no s'ofereixi als instituts de la comarca o a una universitat.

El regidor de Joventut de Banyoles, Pau Comas, ha manifestat que «enguany s'han augmentat les sol·licituds respecte a l'any passat i s'han atès totes les que complien els requisits».

Comas destaca que «era un compromís de l'actual govern seguir oferint aquestes ajudes en un moment clau de la formació dels joves de la ciutat».