Sis dies dormint al ras, així és com va haver de sobreviure el boletaire de Banyoles que aquest dimecres de matinada va ser rescatat després de dues hores de treball dels equips d'emergències. Les principals seqüeles d'una caiguda accidental al fons d'un barranc: una forta hipotèrmia i costelles fracturades.

Així és com van traslladar Miquel Poch Aurich, el veí de Banyoles de 70 anys, els efectius del SEM?a l'hospital Trueta de Girona i on roman encara ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) en estat greu. L'home roman sedat i encara no ha pogut relatar a la seva família com ha viscut aquests dies ni què li va ocórrer. De moment, han d'esperar.

El que es tem la família és que es va perdre quan anava a buscar el cotxe i per accident va caure al fons del barranc de la Font Vorada, un barranc d'un torrent sec que hi ha pujant de l'Orri. L'home ha sobreviscut amb un cacaolat a la butxaca i segurament res més. La seva troballa va ser fruit de la insistència de la família. Després que dilluns s'aturés el dispositiu de recerca per part dels serveis d'emergències, un grup de voluntaris i familiars va mantenir-se buscant el boletaire i dimarts en fer-se fosc van tornar cap a casa.

Els dos fills de Poch en arribar a Banyoles van comentar a la seva mare els fets i que quan eren a prop del torrent van sentir com un gemec en cridar «pare» arran. La dona del boletaire no va dubtar ni un segon que havia de ser el seu marit i van alertar els Bombers. Amb la trucada es van activar i els especialistes de rescats dels GRAE van rescatar l'home del fons del barranc. Els efectius mèdics del cos també van avaluar el seu estat i, finalment, va ingressar a l'hospital.