Vila es reuneix amb la CUP i IdS per invitar-los a entrar al govern de la Diputació

Els diputats de les dues formacions avancen que estudiaran la proposta a les assemblees dels seus grups

26.10.2015 | 07:14

El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, continua amb les trobades per aconseguir un «gran pacte» per fer un govern a la institució provincial entre els diferents partits que estan a favor de la independència de Catalunya. CDC i ERC ja han admès que han mantingut reunions per parlar-ne i de moment, segons han explicat, han intercanviat «bona sintonia», tot i que encara no han arribat a consensuar un pacte concret. De fet, des de CDC, Vila també planteja que entrin al govern de la Diputació, a part d'ERC, tant la CUP com Independents de la Selva (IdS). És per això que després del ple ordinari del mes d'octubre, Vila s'ha reunit aquesta setmana amb l'únic diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, així com amb l'única diputada d'IdS, Gisela Saladich.
D'entrada, els portaveus de cada grup detallen que Vila els ha demanat si volen treballar a favor del procés sobiranista de Catalunya. Com que en els dos casos la resposta ha estat afirmativa, Vila ja ha invitat tant la CUP com IdS a entrar al possible nou govern de la Diputació de Girona. Malgrat que el president de la institució provincial no ha concretat cap acord, en el cas que hi hagués un pacte de govern ja ha avançat que cada grup assumiria una àrea de la Diputació.
De moment, la CUP i IdS estudiaran la proposta de Vila a través de les assemblees dels seus grups. Ara bé, Salellas assegura: «És improbable que puguem entrar al govern. No creiem que sigui el nostre paper». «Des de la CUP podem ser útils treballant des de l'oposició. Sabem que ens separen moltes coses», destaca Salellas, que recorda que tenint en compte les línies estratègiques que es va marcar la seva formació a la Diputació, «ningú es va plantejar d'anar-hi a governar». Tot i això, el diputat de la CUP agraeix la invitació de CDC i també posa de manifest que davant una proposta com aquesta, el partit ho valorarà.
Des d'IdS, Saladich aclareix que la seva formació ho ha de parlar de manera «conjunta» per poder decidir una resposta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema