Condemnats per traficar amb 1.400 kg d'haixix a Platja d'Aro

Se'ls ha imposat una pena d'un any i mig de presó per uns fets que es remunten al 2007

26.10.2015 | 07:14

El Jutjat penal número 2 de Girona ha condemnat dos narcotraficants que van participar en un desembarcament de 1.419 quilos d'haixix al port de Platja d'Aro la matinada del 5 d'octubre del 2017. La sentència conclou que Patrick Alfonso i David Arroyo van fer tasques de vigilància durant el descarregament de 44 farcells amb droga valorada en 1.961.058 euros.

El jutjat absol un tercer acusat perquè no ha quedat acreditada la seva participació en els fets i condemna els altres dos a 1 any i 6 mesos de presó per un delicte contra la salut pública i a pagar una multa conjunta d'un milió d'euros. Els apliquen un atenuant molt qualificat de dilacions indegudes i un altre de confessió. El cas ha arribat a judici vuit anys després. Això ha beneficiat els condemnats perquè la magistrada els ha rebaixat la pena perquè ha aplicat un atenuant molt qualificat de dilacions indegudes. El jutjat detecta fins a vuit períodes de temps durant els quals la tramitació de la causa ha estat aturada «sense cap raó que ho justifiqui».

Els condemnats, Patrick Alfonso Loschinger i David Arroyo Loschinger, són dos germans a qui els Mossos van enxampar fent tasques de vigilància durant un desembarcament de més de 1.400 quilos d'haixix al port de Platja d'Aro.

La sentència conclou que un grup de traficants que no s'han pogut identificar van planejar el descarregament de la droga. Per fer-ho, es van posar en contacte amb diverses persones per fer tasques de descàrrega o vigilància. Entre aquests, hi havia els dos germans ara condemnats.

El dia que intentaven descarregar la droga que transportava una embarcació semirígida -que va aconseguir fugir- els van enxampar els Mossos i ells van confessar immediatament i van apuntar com a participant el tercer processat, que ha quedat absolt. Per això, la titular del Jutjat penal 2 de Girona, Mercedes Alcázar, els ha condemnat a 1 any i mig de presó i a pagar una multa d'un milió d'euros per un delicte contra la salut pública amb ?l'atenuant molt qualificat de dilacions indegudes i un altre de confessió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema