L'Obra Social la Caixa destinarà gairebé 18.000 euros per a finançar un nou projecte social per a la inserció laboral d'un centenar de gironins amb transtorn mental. El director d'àrea de negoci de CaixaBank a Girona Ciutat, Josep Maria Gonzàlez, i la gerent de la Fundació Tresc, Montserrat Cardona, han firmat el conveni de col·laboració a través del qual l'Obra Social la Caixa destina 17.750 euros a l'impuls d'un nou projecte que té com a objectiu millorar la qualitat de vida de prop de 100 persones amb trastorn mental de la província de Girona a partir de la inserció sociolaboral.

El present programa s'emmarca dins el projecte IPS a Catalunya i pretén desenvolupar accions concretes per atendre a les persones amb trastorn mental de la província de Girona.

Sota l'impuls dels departament de Salut, Empresa i Ocupació, Benestar Social i Família, la Fundació la Caixa i Dartmouth Psyichiatric Reserch Center, Tresc fa una aposta decidida per implementar les línies metodològiques de l'IPS, combinant les aportacions del model amb el bagatge de l'entitat. L'objectiu és afavorir la millora de la qualitat de vida de les persones amb trastorn mental del Gironès a partir la inclusió sociolaboral en una empresa ordinària mitjançant la implementació de la metodologia IPS, Individual Placement and Support.

En total, l'Obra Social la Caixa ha concedit ajudes per valor de 1.072.010 euros a 44 projectes de tot Catalunya destinats a fomentar la inclusió sociolaboral de persones amb discapacitat o en risc d'exclusió social mitjançant accions que reforcin les capacitats i competències de les persones i s'adaptin a les necessitats de les empreses.

Aquesta aportació correspon a la quarta convocatòria 2015 del Programa d'Ajudes a Projectes d'Iniciatives Socials que impulsa anualment l'Obra Social la Caixa i que aquest any preveu destinar més de 17 milions d'euros a les set convocatòries en què es diversifica. L'objectiu del programa és millorar l'ocupació i oferir oportunitats de feina al col·lectius en situació de vulnerabilitat social. Totes aquelles organitzacions sense ànim de lucre que treballen a favor d'aquests col·lectius en risc d'exclusió poden optar a aquest programa.