L'Associació de Càmpings de Girona va rebre ahir a Barcelona el Premi CCC a la millor iniciativa lingüística del sector comercial -Memorial Mercè Canal, que concedeix la Confederació del Comerç de Catalunya. El guardó, que aquest any ha arribat a la 12a edició, té com a finalitat reconèixer l'esforç que fan les entitats, empreses i associacions dels sector del comerç, dels serveis i del turisme per promoure l'ús del català. Així mateix, compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través dels departaments d'Empresa i Ocupació, de Cultura (Direcció General de Política Lingüística) i de Benestar Social i Família ( Direcció General per a la Immigració).

L'Associació de Càmpings de Girona ha estat premiada en la Categoria d'Entitats. El Jurat n'ha remarcat la política comunicativa en català, tant interna com externa; el blog oficial i la pàgina web de l'entitat en català (aquesta darrera també en altres idiomes) que permet fer reserves en línia; i el fet que el multilingüisme per poder atendre els visitants estrangers no fa perdre l'ús del català i es respecta en la web, per al turisme interior, i, alhora, es projecta i es fa visible aquesta llengua a l'exterior.

L'associació de Càmpings de Girona es va constituir l'any 1977 i està formada per 80 càmpings.

Altres premiats

La Confederació de Comerç de Catalunya va premiar també la llibreria La Font de Mimir de Barcelona en la categoria d'Establiments. Així mateix, els comerciants també van reconèixer amb la VII edició del Premi Extraordinari 2015 per l'aplicació del Pla d'assessorament d'"Oberts al català", en el marc de la X Convenció del Comerç de Catalunya, en què també es va commemorat el 25è aniversari de la creació del Servei Lingüístic de la Confederació de Comerç de Catalunya.

La llibreria La Font de Mimir es troba ubicada a Nou Barris i es va fundar l'any 2000. En aquest cas, el jurat va destacar la retolació, l'atenció als clients i la política comunicativa en català, la promoció del còmic en català; que sigui una llibreria amb vocació de servei al barri i que actuï com a dinamitzador lingüístic i cultural.