La Guàrdia Civil va estar prop de 8 hores fent el registre a la seu de l'empresa Grup Soler, a Sallent, en el marc de l'operació Petrum, que investiga presumptes comissions per les adjudicacions d'obres públiques. Del consistori de Sant Fruitós del Bages els agents s'han emportat l'expedient econòmic relatiu a la construcció d'un centre cultural que es va adjudicar al Grup Soler el 2011, amb CiU al capdavant de l'alcaldia, i es va pagar amb fons del programa de reactivació econòmica conegut com a «pla Zapatero».

El registre va començar cap a les deu del matí i es va allargar fins gairebé les set de la tarda. Els agents es van endur detingut el conseller delegat de l'empresa, Jordi Soler, amb dos vehicles camuflats que han sortit per la porta del darrere de l'edifici. Els policies també es van endur material divers dins de caixes de cartró.

Dins de les instal·lacions de la companyia hi havia alguns cotxes de paisà, així com també una furgoneta i un vehicle tot terreny de la Guàrdia Civil. L'escorcoll s'ha allargat fins gairebé tres quarts de set de la tarda i els agents s'han endut algunes caixes de cartró. El conseller delegat de l'empresa, Jordi Soler, ha sortit detingut per la porta del darrere de l'edifici dins d'un cotxe de paisà.

Va recol·locar Fauria

L'expresident del Consell Comarcal de la Selva i exalcalde de Sant Hilari Sacalm, Robert Fauria (CDC) va pagar 18.000 euros de fiança per quedar en llibertat després que el Servei de Vigilància Duanera el detingués el 14 de febrer de 2013 per suborn, tràfic d'influències, malversació de cabals públics i falsificació documental. La seva destacada implicació el cas Manga, investigat per la policia tributària, el va obligar a dimitir de tots els seus càrrecs i desaparèixer de l'escena pública, en l'àmbit polític. No obstant, això no li va suposar cap impediment per recol·locar-se en l'esfera privada com a representant del Grup Soler, una de les empreses que, amb 540.000 euros, més ha contribuït en el finançament de CatDem, la fundació de CDC.

El Grup Soler té contractes milionaris en àrees com la construcció d'equipaments, el manteniment de comissaries dels Mossos i telecomunicacions de les seus de la Generalitat.