Xavier Garcia (regidor d'OeC), Víctor de Paz (OeC), Jaume Andrés (OeC-Podem) i Joan Correa (Associació de Veïns de Sant Miquel), ahir, van expressar el seu compromís amb els barris i van celebrar que el pressupost de l'Ajuntament inclourà algunes de les seves propostes.

Van concretar la partida de 150.000 € destinada al barri de Sant Miquel. Juan Correa (membre de l'Associació de Veïns de San Miquel) va justificar les causes de la demanda de millores al barri. Va explicar que hi viuen unes 6.000 persones en la seva major part en blocs de pisos. Això fa del barri en si mateix el més dens i amb més immigració d'Olot. La realitat del barri -segons ell- comprèn des del carrer Masbernat fins a la carretera de les Mates.

La causa de la densitat -segons ell- és que en el moment de l'ordenació els espais verds es van situar a la zona de les Tries, una zona perifèrica aliena a la realitat del barri.

En conseqüència els veïns demanen -entre d'altres coses- recuperar la plaça de l'antic supermercat Lidl per a l'ús públic, convertir els solars buits en zones esportives, desbloquejar la millora de la plaça del barri i reobrir lla llar d'infants de Sant Miquel. Segons Jaumé Andrés (OeC-Podem) ara hi ha 25 infants en disposició d'anar a la llar d'infants.

A més de partides pels barris, Olot en Comú -segons Xavier Garcia- ha aconseguit que l'Ajuntament hagi dut a terme propostes de tarificació social. És a dir, pagar pels serveis segons el nivell d'ingressos. Va posar com a exemple l'Escola de Música, que en base a l'aplicació de les tarifes socials ha augmentat les matriculacions fins a quedar plena i ha aconseguit millorar els ingressos.

Ha anunciat que demanaran cursos de formació ocupacional becats, suport a les cooperatives de treball i l'adequació de l'IBI als nivells de renda.