El ple municipal d'Anglès rebutja amb 11 vots en contra PAU, CiU i Anglès2015, una abstenció d'Anglès2015, que han donat llibertat de vot, i un vot a favor CUP Anglès.

La moció explica que l'ajuntament d'Anglès indemnitza al càrrecs electes per la seva tasca representativa i també realitza una dotació als partit polítics (75€/mes i regidor/regidora) per les "despeses que representa pel partit tenir un regidor/a". Amb un senzill càlcul podem veure que el grup PAU rep 375€/mes, CiU 300€/mes, Anglès2015 225€/mes i la CUP 75€/mes.

La formació independentista manifesta que no hi ha constància que l'ens públic mai hagi fiscalitzat el destí d'aquests diners tal i com li encomana la llei. Així que, al rebutjar-se la moció, al proper ple municipal demanaran que l'ajuntament sol·liciti als partits que justifiquin el destí d'aquests diners els darrers anys tal i com estableix la llei.

El grup municipal denuncia que tot i tenir l'ajuntament intervingut i fortament endeutat a la passada legislatura aquesta subvenció va augmentar un 300% passant dels 3.900€ anuals als 11.700€.

La proposta de la CUP, segons manifesta el regidor Sergi Riera, era que l'ajuntament "destinés aquests diners a les les necessitats socials de la vila" així que al rebutjar-se la moció pretenen obrir un concurs entre totes les entitats i associacions municipals i la guanyadora rebrà donatiu pel mateix import que la formació política ha percebut.