Els trens de Rodalia de Barcelona i Girona i els regionals en l'àmbit de la capital catalana cobriran demà el 66% del servei habitual en les hores punta, entre les 06.00 i les 09.30 hores i entre les 17.00 i les 20.30 hores. Aquestes cobertures formen part dels serveis mínims acordats pel Ministeri de Foment i el Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat per fer front a la vaga, convocada per UGT, CCOO, CGT i SF en l'àmbit de Barcelona. A més, la circulació en les hores vall es reduirà al 33% del servei habitual.

La mobilitat dels viatgers dels trens de Llarga Distància Convencional i els d'Alta Velocitat quedarà assegurada amb el 72% del servei habitual, mentre que els serveis essencials d'Avant seran del 63%.

Els sindicats van iniciar les aturades divendres passat, 25 de setembre, i han convocat jornades de vaga tots els divendres d'octubre per protestar pel que consideren contractacions precàries, una reducció injustificada de les remuneracions i falta de reposició de personal.