La possibilitat de canvis en la política recaptatòria de la Generalitat de Catalunya és el que va portar GRS a tirar de contactes per afermar la seva posició davant clients institucionals i evitar perdre contractes en el sector públic. D'aquí que busqués la mediació de polítics ben posicionats que els seguissin alimentant el negoci, entre ells el director del Patronat de Turisme Costa-Brava, Ramon Ramos (Convergència), i l'ara expresident de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé (Unió).

En el darrer informe remès a la jutge instructora, la policia de l'Agència Tributària fa una rememoració dels assumptes en els quals presumptament haurien participat tots dos polítics, bé fos posant en contacte GRS amb altres representants públics, bé fos aconseguint que se'ls adjudiquessin contractes des d'administracions amigues. De fet, ho resumeixen admetent que el «cas Diputació» «es compon en realitat d'una suma de casos que tenen en comú la mediació de caràcter instrumentalitzada en favor de GRS Arc Local». En aquest punt és on refereixen que aquesta mediació es produeix per part de «la direcció de la Diputació Provincial de Girona».

El resum conté un contracte de manteniment cadastral en diferents municipis de la província en els quals Xaloc -l'organisme recaptador de la Diputació- tenia delegada la gestió tributària. L'adjudicació va ser de 30.000 euros i es va fer per procediment negociat sense publicitat l'any 2007.

Per la seva banda, el Patronat de Turisme va adjudicar dos contractes menors a l'empresa de l'apoderat de GRS, Think Twice Again, per valor de 4.084 euros.

Les ciutats de Blanes i Figueres també figuren entre els possibles tripijocs materialitzats. La primera en la delegació del servei de recaptació de tots els ingressos de dret públic al Consell Comarcal de la Selva i, per tant, a l'empresa GRS Arc Local, que és la que tenia delegada la gestió recaptatòria i cadastral de l'ens comarcal. Vigilància Duanera troba sospitós que la delegació es produís al Consell Comarcal i no a Xaloc, si bé és cert que aquest últim ens funciona amb una taula de preus fixa que ofereix a totes les administracions i que, a diferència d'una empresa privada, no pot modificar en funció de quin client es tracti.

Pel que fa a Figueres, es tracta d'un contracte per a prestació del servei de col·laboració en la gestió d'expedients sancionadors per infraccions de tràfic que haurien reportat unes xifres de negoci de 1.450.818 euros entre 2010 i 2013. La sospita de la policia duanera se centra tant en el contracte com en la pròrroga d'aquest, que es va fer l'any 2013.

Jaume Torramadé i Ramon ?Ramos sempre han negat en declaracions a Diari de Girona haver actuat d'intermediaris o d'aconseguidors.