Un terratrèmol de 4,1 graus de magnitud localitzat a l'Escala s'ha estat sentit aquesta matinada pels habitants de diverses localitats de les comarques gironines, segons informa l'Institut Geogràfic Nacional. Minuts més tard, a les 01.55 hores, hi ha hagut una rèplica de magnitud 1,7 en l'escala Ritcher al mar, davant de Sant Pere Pescador.

El sisme, amb latitud 42.1769, longitud 3.1635 i una profunditat de 6 quilòmetres, ha ocorregut a les 01.37 hores i ha estat sentit per molts habitants dels pobles de la comarca de l'Alt Empordà com a Roses, Figueres, i Empuriabrava.

Un portaveu de la Policia Local d'Empuriabrava ha declarat que el tremolor, que ha durat uns deu segons, s'ha sentit bastant, però no hi ha hagut danys, tot i que sí moltes trucades de veïns espantats.

La Policia local de l'Escala ha informat que el sisme ha tingut lloc enfront d'aquesta localitat costanera en el mar i que no ha causat danys però que ha despertat a molts veïns.

"L'hotel s'ha sacsejat, ha sonat com una explosió"

Al web emsc-csem.org, especialitzada en moviments sísmics, hi ha un espai on les persones poden expressar els seus testimoni respecte a un terratrèmol concret. A primera hora d’aquest matí, ja hi havia alguns de comentaris respecte al que s’ha produït al Golf de Roses.

“L’hotel s’ha sacsejat, i sonava com una explosió”, explica una persona. “Les vibracions han durat uns deu segons” diu una altra. “Ens ha despertat a mi i la meva dona”, comenta un altre usuari del portal.

També a Twitter, hi ha hagut molts comentaris. Carles Sabat comenta que a Palamós «un primer remor ens ha despertat per sentir inmediatament un altre de mes fort que ens ha fet llevar».

A la mateixa xarxa social, dos figuerencs explicaven com el sisme s’ha escoltat clarament a la capital de l’Alt Empordà. Sílvia Martí explica com el terratrèmol l’havia despertada: “Han estat uns segons, in crescendo, i al final un gran tremolor”. “El llit ha tremolat i el balcó ha cruixit, però ha durat poc”, apunta Eudard Ymbert