Els 31 atestats i 18 informes ampliatoris elaborats pel Servei de Vigilància Duanera des que va començar la instrucció del cas Manga (2013-2015) permeten xifrar en 19.122.272,87 euros el volum global de negoci que van moure els concursos adjudicats a GRS Arc Local per multitud d'administracions públiques de tot l'Estat. D'aquí que hi hagi gairebé un centenar d'implicats en aquesta trama corrupta.

Entre els consistoris catalans investigats per la comissió de delictes contra l'administració pública es troben el de Tordera, Santa Coloma de Gramenet, Sant Feliu de Guíxols, Sabadell, Moià, Begur, Riudarenes, Calafell, Blanes i Castell-Platja d'Aro.

En el cas de Moià els agents duaners han demanat imputar el conseller Felip Puig en considerar-lo un «aconseguidor» de contractes -vegin l'edició d'ahir-. L'assumpte de Santa Coloma de Gramenet fa referència a un contracte menor de 13.699 euros del qual l'administrador de GRS, Alexandre Ros Valls, hauria preparat el plec de condicions (2009). L'atestat de Sabadell es correspon amb cinc expedients, que sumen 157.494 euros i en els quals presumptament Ros forçava que es convidés GRS i dues empreses còmplice a presentar-se als concursos negociats sense publicitat (2009-2013). Similar és l'assumpte de Calafell, un procediment negociat sense publicitat el 2009 per 60.522 euros. Però a la província també passava:

Tordera

Els agents consideren que l'administrador de GRS va intervenir en la preparació del plec de condicions d'un concurs negociat sense publicitat per a la recaptació d'expedients sancionadors de l'ordenança de civisme (2012) i va proposar les empreses a convidar. Tres anys abans va obtenir un contracte menor pel qual va facturar més de 45.000 euros. Han demanat imputar l'alcalde, Joan Carles García (Convergent) i el director del Patronat de Turisme de Girona, Ramon Ramos.

Sant Feliu de Guíxols

Correspon a un contracte menor de 2011 en matèria de guals que es va adjudicar a GRS per 12.000 euros més un percentatge sobre benefici «que fàcilment superaria el llindar dels contractes menors». De fet, la policia tributària denuncia que la xifra de negoci era de 49.840 euros i demana que s'imputi l'exregidor convergent de Mobilitat, Joaquim Clarà.

Begur

GRS va obtenir el 2010 un ?contrac?te menor per a la realització d'un cens de guals gràcies «a la mediació política d'un aconseguidor (Ramon Ramos) sobre l'alcalde [el també convergent Joan Català]». Era un contracte de preu fix més un 30% sobre ingressos addicionals. Al final, 69.192 euros. La policia vol que s'imputi Ramos i Català.

Riudarenes

En aquest cas no és cap adjudicació sinó la falsificació d'un contracte i el robatori d'un segell oficial de l'Ajuntament per part de l'administrador de GRS per aconseguir el pagament d'una factura de 65.385 euros.

Castell-Platja d'Aro

Entre 2008 i 2009 es van adjudicar cinc contractes menors a GRS a base de cometre presumptes il·legalitats per part de funcionaris municipals, la manipulació sobre la contractació o una mediació de Ramon Ramos. Els contractes sumaven 66.027 euros.