La portaveu d'ERC, Marta Rovira, va exigir Artur Mas «fer net» i va demanar la dimissió de la comissionada de Transparència de la Generalitat, Núria Bassols, que està casada amb un dels empresaris detinguts dimecres, l'exalcalde d'Anglès, Josep Manel Bassols.

«No és la persona més idònia» per ser responsable de Transparència de la Generalitat, va dir, Rovira. La portaveu d'ERC va apujar el to de la posició dels republicans davant les operacions judicials en les quals estan embolicats els seus socis en el Parlament. Rovira es va mostrar partidària d'investigar «fins al final» i amb «la màxima celeritat» els casos que esquitxen Convergència, que considera «greus». A més, va apostar per rellevar la comissionada per a la Transparència, Núria Bassols, per la seva vinculació amb un dels detinguts en l'operació Petrum.

Rovira va exigir als cossos policials i als òrgans judicials que investiguin «fins al final» i que concloguin amb la màxim «celeritat» si el Govern ha adjudicat de forma irregular obra pública a canvi del cobrament de comissions il·legals per part de CDC.

Igualment, va demanar a Mas que «depuri responsabilitats sense acords extrajudicials que puguin evadir responsabilitats» en cas que n'hi hagi. La número dos d'Esquerra va recalcar que no tenen cap voluntat de «jutjar o prejutjar» però ha considerat necessari que el president en funcions «esvaeixi qualsevol ombra de dubte» sobre el presumpte cas de corrupció que afecta CDC, un partit «amb vocació de govern» i que «ha assumit el mandat democràtic» del 27-S.

Així, va instar Mas a «fer net». La dirigent republicana ha demanat el relleu de la comissionada per a la Transparència, Núria Bassols, esposa d'un dels detinguts en l'operació Petrum, Josep Maria Bassols, que és membre de CDC i alcalde d'Anglès.

Els republicans consideren que «no és la persona idònia per continuar al capdavant d'un comissionat amb una tasca tan necessària per evitar futures desviacions».

Mas encara no hi ha parlat

Artur Mas va aclarir la seva posió respecte a la comissionada per a la Transparència, Núria Bassols, i el president de la Generalitat indicat que no pot fer-la «responsable de coses que afectin el seu marit», però sí que ha dit que analitzarà i debatrà la situació amb ella. «Cada persona és cada persona independentment de la seva situació familiar. Ho comentarem amb ella i veurem, lo primer que he de fer és escoltar la seva versió», va dir.

Artur Mas va admetre que no havia pogut parlar amb la comissionada i va concretar que «ha passat només un dia i mig».