L'alcalde de L'Escala (Alt Empordà), Víctor Puga, ha declarat que "mai" havien viscut un terratrèmol com el que ha tingut lloc aquesta matinada al golf de Roses, i ha afegit que "la sacsejada" l'ha despertat.

En declaracions a RAC1, l'alcalde de L'Escala ha explicat que "mai s'havia viscut un terratrèmol com aquest" a la localitat i que "la centraleta de la comissaria estava col·lapsada".

"La Generalitat ens ha tranquil·litzat", ha assegurat l'alcalde d'aquesta població, situada en el golf de Roses.

El sisme, de 4,3 graus de magnitud, amb latitud 42.1769, longitud 3.1635 i una profunditat de 6 quilòmetres, ha ocorregut a les 01:37 hores al mar, davant de la costa de l'Alt Empordà, i la direcció general de Protecció Civil de la Generalitat ha emès una prealerta del Pla d'Emergències per Risc Sísmic a Catalunya, SISMICAT.

A la mateixa emissora, el sotsdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado, ha explicat que "el 112 ha rebut 200 trucades des del Baix Llobregat fins a l'Empordà i des del Vallès fins al Pla de l'Estany", i ha indicat que "ha estat un sisme molt percebut perquè s'ha produït de matinada".

"La gent estava molt espantada i preocupada. Es movia la casa i el terra. També hem rebut trucades des de les policies locals. Se'ls va explicar que era un sisme i els hem tranquil·litzat", ha declarat Delgado.

Protecció Civil descarta danys físics i materials pel sisme "malgrat la magnitud" i que s'hagi detectat alguna rèplica d'1,7 graus de magnitud.