L'Ajuntament d'Olot va aprovar un pressupost consolidat de 30.942.292 € amb els vots a favor de l'equip de govern (CiU i PSC), l'abstenció d'ERC i el vot en contra de la CUP i d'Olot en Comú. La inversió social va ser l'aspecte més controvertit en un dels debats més llargs dels darrers anys. L'equip de govern va ressaltar l'increment d'un milió d'euros en serveis a les persones.

«Són benestar social, educació i salut», va enumerar Josep Berga, tinent d'alcalde de CiU. Va resaltar un increment progressiu de 2.400.000 euros en serveis a les persones entre el 2011 i el 2016. «El 2011 -va explicar-, destinàvem 26 de cada 100 euros a serveis a les persones i ara n'hi destinem 32». També va quantificar l'augment de l'aportació al Consorci de Benestar Social en un 19,3%.

L'oposició va ser molt crítica en el tractament de les temàtiques socials. Lluís Juncà (ERC) va demanar que l'equip de govern fes més assequibles les escoles bressol, d'expressió i música. També va reclamar més compromís de l'Ajuntament envers el futur de l'Escola d'Art i Disseny.

Anna Descals (CUP) va considerar que «del temps de la crisi recordarem els alcaldes que no han oblidat ningú i no els que han deixat més obres fetes». Lluís Rubió (CUP) va indicar que la prioritat ara és que no hi hagi cap família sense calefacció a l'hivern. Xavier Garcia (Olot en Comú) va reclamar l'obertura de l'escola bressol de Sant Miquel, perquè -segons ell- ara ja hi ha prou nadons per omplir-la.

Ordenances fiscals

L'aprovació de les ordenances fiscals va comptar amb el suport de CiU i el PSC i el vot en contra de la resta de grups. Núria Fité (CiU) va defensar que l'increment del 4% de l'IBI hagi estat per compensar la redució cadastral del 18%, provocada per les revisions a la baixa dels darrers anys.

Lluís Juncà va exposar la necessitat de fomentar l'ús dels cotxes elèctrics per reduir la contaminació.

Mireia Tresserras (CUP) va demanar incrementar fins al màxim possible les empreses i particulars que tinguin més de quatre habitatges buits. «Caldria reduir-los l'IBI, en cas que els posessin a la borsa de lloguer social». També va demanar «gravar el màxim possible les segones residències a Olot». Sobre l'impost de circulació, va demanar gravar més els vehicles que siguin de gamma alta i les motocicletes de més de 1.000 centimetres cúbics.

Xavier Garcia va demanar que per als propers anys l'Ajuntament tingui en compte l'aplicació de la tarificació social. És a dir, el seu grup vol que la gent pagui les taxes, els impostos i els serveis en concordança amb el que disposa de renda.

També va sol·licitar que l'Ajuntament tingui en compte que en els propers anys hi haurà generacions que no disposaran de pensió de jubilació, perquè no hauran pogut cotitzar en base al treball en els anys de la crisi econòmica, que -segons ell- encara continua amb força.