Atendre més ràpid els nens amb ictus per poder-los diagnosticar i tractar el més aviat possible és l'objectiu del Codi Ictus per a infants, un programa que impulsa el Departament de Salut de cara a ?l'any vinent i que va donar a conèixer ahir coincidint amb la commemoració del Dia Mundial de l'Ictus. El Pla Director de les Malalties Vasculars Cerebrals ja ha començat a treballar en aquest projecte, que és pioner a tot l'Estat, amb l'Hospital Universitari Vall d'Hebron de Barcelona i l'Hospital Sant Joan de Déu, i ara s'ampliarà el grup de treball amb altres centres de tot el país perquè el programa pugui ser una realitat a mitjans de l'any que ve.

El programa preveurà diferents abordatges de l'ictus segons l'edat dels nens. En aquest sentit, el Codi Ictus desplegarà una atenció adaptada a cada cas, amb la inclusió també de la indicació dels hospitals de referència per agilitzar el tractament, ja que com més aviat s'agafi, més possibilitats hi ha de minimitzar i elimiminar les seqüeles del pacient.

Tot i ser una alteració poc freqüent, genera conseqüències tant en el nadons, amb ictus perinatal, com en els nens i nenes més grans.

Segons les dades del Departament de Salut, cada any a Catalunya, uns 40 nens pateixen un infart cerebral i prop de 900 viuen amb discapacitat a conseqüència d'aquesta situació. De fet, l'ictus és una de les deu primeres causes de mort en els nens.