La Policia Nacional ha desarticulat un grup criminal itinerant a la Rioja dedicat als robatori en habitatges. Van fer diversos cops a tot l'Estat i en un d'ells, fruit de la seva gran mobilitat, van actuar a la província de Girona. Els membres del grup accedien a l'interior dels habitatges manipulant o forçant els panys de les portes d'entrada amb rossinyols o trencant-los amb una clau anglesa.

Els arrestats van ser sorpresos in fraganti en intentar accedir a un vehicle estacionat a la via pública després d'haver fet diversos robatoris a la ciutat de Logronyo. Dos policies van patir lesions en el moment del seu arrest fruit de la gran resistència que van oposar. Els quatre detinguts, d'origen georgià i búlgar, formaven part d'una banda amb gran mobilitat geogràfica.

Els fets van passar el dia 23 d'octubre, quan Agents de la Prefectura Superior de la Rioja van detectar un grup d'individus, que pels seus moviments i reaccions, podrien dedicar-se a robar en habitatges.

Després de les investigacions oportunes, els agents van determinar que el grup estava format per quatre homes que actuaven en diverses províncies. El seu modus operandi consistia a estar-se dins dels habitatges durant un curt període de temps i mirar de fer més d'un cop en un mateix edifici per aconseguir entrar en diversos domicilis.

En pocs minuts aconseguien el seu botí i, perquè no els enxampessin, posaven fortes mesures de seguretat i vigilància.

La detenció es va produir de manera immediata quan els investigadors van comprovar que els quatre individus, després d'haver perpetrat diversos robatoris, van intentar accedir a un vehicle aparcat al carrer a Logronyo per posar-hi alguns objectes sostrets.

En el moment dels fets van ser sorpresos pels agents i van intentar desfer-se del material, llançant-lo per terra. Quan els van arrestar van oposar molta resistència i dos agents van acabar lesionats. Durant l'actuació, la Policia Nacional va intervenir una gran quantitat de joies i diners, així com diverses eines que s'utilitzen en els robatoris com ara tornavisos o claus angleses.