El turisme no hoteler creix un 7% al setembre a la província

Les cases rurals són el sector que ha obtingut
un creixement més espectacular: un 29%

02.11.2015 | 07:19
El turisme rural creix imparablement a les comarques de Girona.
El turisme rural creix imparablement a les comarques de Girona.

Un bon final d'estiu per als establiments turístics no hotelers gironins, el d'aquest any: els càmpings, apartaments de lloguer i cases de turisme rural de les comarques de Girona van fregar el mes de setembre el milió de pernoctacions, un augment del 7% respecte al setembre de 2014. El sector que més ha crescut ha sigut el del turisme rural, amb un 29% més de pernoctacions, mentre que els càmpings i els apartaments han tingut un increment del 6% i el 6,8% respectivament.
L'Institut Nacional d'Estadística va donar a conèixer ahir les dades extrahoteleres de setembre, el darrer mes de la temporada d'estiu. Els establiments gironins han millorat en tots els sectors respecte al setembre de 2014, tant en turistes nacionals com internacionals. A més, el creixement ha sigut en tots tres sectors superior a la mitjana de l'Estat espanyol. En conjunt, càmpings, cases rurals i apartaments de les comarques de Girona han assolit 974.450 pernoctacions, segons les dades de l'INE.
Així, les cases de turisme rural gironines han obtingut 40.025 pernoctacions, un 29% més. El nombres de clients nacionals (espanyols i catalans) gairebé triplica al d'estrangers: 29.786 i 10.239 pernoctacions respectivament.
Pel que fa als càmpings gironins, han arribat a les 670.386 pernoctacions, millorant en un 6% els registres d'un any enrere. D'aquestes, 212.365 han sigut de clients nacionals i 458.021 d'estrangers.
Els apartaments, amb 264.039 pernoctacions han superat en un 6,8% la xifra de setembre de 2014. En aquest cas, 74.043 han sigut de turistes nacionals i 189.039 d'estrangers.

Augments generals arreu
Les xifres gironines milloren ostensiblement les del conjunt de l'Estat espanyol i les del global de Catalunya, malgrat que unes i altres també són superiors a les de l'any 2014. A l'Estat espanyol, les pernoctacions extrahoteleres han augmentat un 5% en total. Els apartaments ho han fet un 4,3%, els càmpings, un 4,7% i el turisme rural, un 13%.
Pel que fa a Catalunya, les pernoctacions han augmentat un 4,21% en relació amb el setembre de l'any passat, sempre segons l'Institut d'Estadística espanyol. Les nits contractades s'han incrementat a tot tipus d'establiments, especialment a les cases rurals, que amb un 25,35% més han obtingut nous rècords històrics tant en nombre de clients com en pernoctacions. Però no només els hotels rurals han crescut en pernoctacions sinó que també ho han fet els albergs, el 10,18% més, els apartaments, el 5,25% més i els càmpings, el 2,61%.
En total, a Catalunya el nombre de pernoctacions contractades en establiments extrahotelers al setembre es va situar en 2.487.937 nits, cosa que suposa el 4,21% d'increment. En relació amb el nombre de viatgers, al setembre d'aquest any van passar per aquests establiments un total de 442.356 persones, una xifra que supera en el 4,49% el nombre de viatgers que es va registrar al setembre de l'any passat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Com si els pares passessin llista a classe
Com si els pares passessin llista a classe

Com si els pares passessin llista a classe

Una empresa gironina desenvolupa una APP que facilita la gestió de dades als docents i l'accés a...

Propotes d´oci i culturals per aquesta tarda a les comarques gironines

Propotes d´oci i culturals per aquesta tarda a les comarques gironines

Conferències, presentacions de llibres, estrenes d'exposicions i teatre

El canvi climàtic tornarà més vulnerables els ports de la Costa Brava

El canvi climàtic tornarà més vulnerables els ports de la Costa Brava

Un estudi de la UPC analitza l'impacte de la pujada del nivell del mar a les zones portuàries

López de Lerma passa comptes

López de Lerma passa comptes

El polític gironí Josep López de Lerma acaba de publicar el llibre "Cuando pintábamos algo en...

El retrocés de les fagedes, efecte visible del canvi climàtic

El retrocés de les fagedes, efecte visible del canvi climàtic

Aquestes espècies són una de les més castigades a Girona, juntament amb el tritó del Montseny

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

El nou gerent de l´hospital comarcal d´Olot cobra 100.000 euros bruts anuals

La CUP protesta pel salari i en canvi el Patronat de l'Hospital indica que és just i comparable al...

Enllaços recomanats: Premis cinema