Unes 290 persones vingudes d'arreu de les comarques gironines van participar ahir en l'acte institucional per celebrar el Dia de la Reforma, amb què cada 31 d'octubre la comunitat protestant commemora l'inici, l'any 1517, del moviment luterà. Concretament, és la data que Martí Luter va clavar les 95 tesis a la porta de l'església de Wittenberg, a Alemanya.

Malgrat que la data ja es commemorava en l'àmbit intern a través d'un culte, ahir era la primera vegada que el Consell Evangèlic de Catalunya a Girona celebrava un acte institucional per "donar a conèixer la comunitat protestant a la ciutadania, perquè encara som uns grans desconeguts", explicava ahir Jaume Torrado, delegat a Girona del Consell Evangèlic.

L'acte, que es va celebrar a l'hotel Ultònia de Girona i al qual només es podia assistir per invitació, va comptar amb la presència del director general d'Afers Religiosos, Enric Vendrell, del secretari general del Consell Evangèlic de Catalunya, i representants de l'Ajuntament de Girona i la delegació del govern. Va comptar, a més, amb la participació musical de la Coral Gospel del Festival de l'Esperança i la banda musical de l'Església Apostòlica Elim de Girona.