Mor al Ripollès la mula que van rescatar dels focs de la serra de Gata

02.11.2015 | 07:19
Marieke amb Coque Fernàndez, a l´esquerra, i Ismael López, a la dreta.

Tot just fa dos mesos que va arribar a Salarsan per tenir-hi una jubilació daurada, però Marieke ja ha deixat de respirar. Van portar-l'hi els fundadors del santuari animalista Gaia, després de 2.000 quilòmetres de complicat trajecte per treure-la de la serra de Gata, a Càceres, on a principis d'agost hi havia hagut importants incendis.
Durant els últims dies Coque Fernández i Ismael López ja havien advertit que a Marieke li fallaven les forces. Cada cop que queia a terra els era més complicat d'aixecar-la. Per aquest motiu ja havien encarregat a una empresa la construcció d'una grua per alçar-la i d'un sòl especial de goma per no fer-se mal quan caigués, en una habitació habilitada per a ella. També li havien encarregat genolleres i un abric. Però Marieke no ha estat a temps de poder fer-ne ús i aquest darrer cap de setmana va morir.
Els responsables del Santuari Gaia sabien que Marieke no podria viure gaire més, perquè ja tenia 40 anys, que és l'edat mitjana dels equins. Després d'una vida sencera utilitzada per feines feixu?gues al camp, Marieke ha viscut els dos darrers mesos al Pirineu, agraïda pel tracte que li donaven els seus cuidadors.
Els utillatges per fer menys penosa la vida dels animals no són estranys per als habitants del Gaia. La porca Patrícia i la cabra Cèlia ja utilitzen rodes per poder-se desplaçar, a causa dels problemes de mobilitat de les seves extremitats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema