Les comarques gironines viuran avui a la tarda un episodi de temporal amb fort vent, pluja abundant i mala mar, segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

En aquest context, la Direcció General de Protecció Civil de Catalunya demana extremar la prudència i posa en situació d'alerta el Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya INUNCAT i el Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per risc de ventades.

En aquest sentit, Protecció Civil recorda que cal extremar les precaucions i assegurar o retirar els objectes que es trobin a terrasses i balcons de les cases que el vent pot fer caure. Així mateix, es recomana evitar refugiar-se al costat de murs, mobiliari urbà o arbres que puguin ser inestables.

Pel que fa a la pluja intensa, es recomana evitar apropar-se a rius i rieres que puguin augmentar el cabal de forma ràpida, així com no passar per guals, passos soterrats ni punts inundables, especialment a la costa. Així mateix, és recomanable netejar les fulles i la brutícia que s'acumula en els desaigües per evitar embussos.

Pel que fa a la mala mar, es preveu que les onades puguin superar els 2,5 metres. En aquest context, es demana extremar la prudència en les proximitats de passejos marítims, camins de ronda i platges i no apropar-se a espigons.