El grup municipal d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Caldes de Malavella denuncia que l'Impost de Béns Immobles (IBI) que "aprovarà per al 2016 el govern convergent puja de manera encoberta". Segons ERC, tot i les xifres presentades, d'una banda es rebaixen trams de l'IBI però alhora s'incrementa el valor cadastral de moltes finques.

"D'aquesta manera, l'increment cadastral és una puja permanent, mentre que els retocs a la baixa en l'IBI són modificables a l'alça en el futur", exposa la regidora Isabel Lozano. Des del grup es reitera que aquesta és la postura que ERC defensarà en el ple extraordinari sobre les ordenances fiscals, que se celebra avui dilluns a la vila selvatana.

En aquesta línia, ERC mostra la seva satisfacció per la reducció de l'IBI dels particulars que destinin un habitatge a ús de lloguer social, que serà present en les noves ordenances fiscals. En aquest sentit, des d'Esquerra Republicana de Catalunya de Caldes de Malavella consideren que la mesura "és un pas en la bona direcció" que dóna suport a aquells que volen impulsar una borsa local de lloguer social.