Banyoles tindrà defensor per acord de tots els grups

04.11.2015 | 07:19

Banyoles disposarà de la figura del defensor a de la ciutadania. L'anunci el van formalitzar ahir a la tarda tots els grups municipals amb representació a l'Ajuntament de Banyoles. La idea pactada és que el càrrec haurà de ser ocupat per un banyolí, tindrà un mandat de 5 anys la primera vegada i seguidament mandats de 4 anys.

El càrrec s'exercirà sense percebre cap retribució, únicament el consistori banyolí haurà d'atendre el pagament de les despeses que al responsable d'exercir el càrrec li comportin les seves actuacions.El defensor del ciutadà també haurà d'atendre en un espai municipal però fora de l'edifici principal de l'Ajuntament.

L'elecció serà a proposta de l'alcalde i buscant el consens de tots els grups municipals. En cas de que no hi hagi consens s'elegirà per tres cinquenes parts del ple. En un màxim de tres mesos es farà el nomenament.

El defensor del ciutadà s'encarrega de garantir els drets dels habitants del municipi davant de possibles abusos que puguin exercir els poders polítics.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema