Jaume Mir (regidor d'Ensenyament del PSC) va explicar: «Hem tornat a posar totes les educadores de l'escola bressol al 100% d'ocupació». El 2011, el llavors nou equip de govern de CiU va haver d'afrontar la reducció de les matrícules a les 4 escoles de nadons municipals i també la reducció de la contribució de la Generalitat a la despesa de les matrícules. Davant del problema, van cloure la llar d'infants del barri de Sant Miquel per falta d'inscrits. El més greu, encara, va ser que l'eliminació de llocs de treball va quedar a l'aire.

Mir va dir: «Recordo que en els anys en els quals les matrícules van disminuir, es va optar per l'opció de no acomiadar ningú». Va prosseguir: «Es va optar per repartir la feina entre totes les educadores». El regidor socialista es va situar al 2015 i va dir: «L'augment de matrícules ens permet retornar totes les educadores a la jornada completa i incrementar les hores de suport per donar el servei necessari a les escoles bressol, d'acord amb les ràtios que tenim».

Abans, la regidora d'Ensenyament, Núria Fité, havia respost la demanda de Xavier Garcia (Olot en Comú) sobre la reobertura de l'escola bressol de Sant Miquel. Garcia havia argumentat que ara al barri hi ha uns 25 nadons que podrien omplir l'escola.

Fité no va defugir la possibilitat d'una reobertura, segons els nivells de nadons preinscrits al curs 2016-17.

Mir també va ressalar que l'augment de matrícules va més enllà de les escoles bressol. Així doncs, hi ha hagut un increment de 62 matrícules a l'Escola Municipal de Música i un augment de 26 matrícules a l'Escola Muncipal d'Expressió. Per això han incrementat les partides destinades a aquests dos centres.