El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ahir, va participar en la presentació de la segona fase del projecte Busquem Arbres amb Història de la Garrotxa a lafactoria Noel de Sant Joan les Fonts. És un projecte treballat pel Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, amb el suport de Noel Alimentària SAU i TOSCA. L'objectiu és fer un inventari d'arbres singulars i, a poder ser, que tinguin història. El conseller va recordar l'existència d'oliveres més que mil·lenàries a Horta de Sant Joan i va ressaltar el patrimoni en arbres de la Garrotxa

Xavier Puig (director del Parc Natural) va explicar: «La idea és promoure un procés participatiu, en el qual la gent aporti dades dels arbres que considerin singulars». Es va comprometre a informar els municipis dels resultats obtinguts. El projecte vol que tothom pugui aportar i compartir els seus coneixements en la localització d'arbres singulars.

Joan Bosch (president de Noel) va explicar que la intenció de l'empresa és col·laborar amb el ParcNatural, en tant que òrgan gestor de la natura. Va recordar la presència de roures a l'interior de la factoria de Noel del polígon de Begudà i Sant Joan les Fonts.