Els propietaris de 4 gossos de raça van alertar de la desaparició dels seus animals els dijous, dia 29 d'octubre. Els gossos tots xipats, esterilitzats i de raça van desaparèixer a la zona de la Vall del Llierca i proximitats. L'entitat de protecció dels animals Terra Viva ha concretat que es tracta de 2 gossos tipus llaurador, un border colliede 4 mesos i una femella de pastor alemany.

Des de Terra Viva han explicat que el diumenge (dia 1 de novembre) van rebre un missatge electrònic d'unes noies. La comunicació descrivia la desaparició d'un gos negre a Sales de Llierca des del dijous. El gos es diu Blau i mai no s'havia escapat de casa seva.

Després també els van avisar que el gos del veí de les noies havia desaparegut. Encara van saber de la desaparició d'un border collie a Tortellà. De Sales a Tortellà hi ha poc més d'un quilòmetre. Elborder collie és un gos de pasturatge de vaques que pot arribar a tenir una alçada de 53 centímetres i un pes de 20 quilograms. Està considerat com un animal molt intel·ligent. Tant que és molt conegut per haver protagonitzat la sèrie televisiva Lassie.

Encara va desaparèixer un pastor alemany femella d'una casa de la zona d'Oix. Si bé Oix queda fora de l'àmbit immediat de la Vall del Llierca, hi està al costat.

L'entitat Terra Viva ha indicat que la desaparició de tants de gossos en un mateix dia fa sospitar d'un possible robatori de gossos.

Els mòbils dels robatoris de gossos -segons Terra Viva- poden ser per destinar-los a la venda per un cop adquirits fer-los servir per criar. També hi ha la possiblitat que els facin servir pel negoci clandestí de les baralles de gossos.

En tot cas, han indicat que el robatori de gossos és un fet mes freqüent del que es pensa.