Jutgen una dona per entrar 4 immigrants de forma il·legal

La van interceptar a la Jonquera amb una furgoneta i un soci que ara està fugit i en rebel·lia

05.11.2015 | 07:21

La secció quarta de l'Audiència de Girona va jutjar ahir una dona una acusada d'afavorir la immigració clandestina. La processada, Mariame Massaoudi, va reconèixer que el 24 de juliol del 2014 conduïa un vehicle des d'Itàlia i que transportava quatre persones de nacionalitat pakistanesa. Els homes havien pagat 400 euros cadascú pel viatge final fins Espanya però un control de la Policia Nacional a l'AP-7, a la Jonquera, els va destarotar els plans.

El còmplice de Massaoudi, Shid Inram, està evadit de la justícia. L'acusada s'enfrontava inicialment a 7 anys de presó però, arran de la modificació del Codi Penal, el fiscal demana ara una pena de 8 mesos i el retorn a cadascuna de les víctimes dels 400 euros que els van cobrar il·lícitament. La defensa vol l'absolució.

Encara que durant el dret a l'última paraula la dona ha volgut deixar clar que no sabia el que passava, el fiscal considera que tant ella com el seu soci es van posar d'acord per introduir immigrants al país a canvi de diners. Van contactar amb quatre persones nacionals del Pakistan que estaven a Brescia, a Itàlia, i els hi van reclamar 400 euros a canvi de portar-los fins a Barcelona. Havien d'avançar la meitat dels diners a l'inici del viatge i la resta un cop arribessin al destí.

Amb aquest acord, Massaoudi va creuar la frontera conduint una furgoneta en la qual viatjaven l'acusat en rebel·lia com a copilot i, a darrere, hi anaven els quatre immigrants clandestins. El pla de lucrar-se amb el tràfic d'immigrants es va frustrar quan la policia els va interceptar.

La defensa de la processada va demanar que l'absolguin. Apunta que no va causar cap dany negatiu als drets dels ciutadans estrangers i que, en tot cas, la seva conducta hauria de suposar, com a molt, una sanció administrativa. El cas ha quedat vist per a sentència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema