El cap de llista de Junts pel Sí va qüestionar ahir des del Centre Cívic del Barri Vell de Girona que C's, PSC i PP portin al Tribunal Constitucional la resolució impulsada per Junts pel Sí i la CUP. «És un intent de judicialitzar la política, enlloc d'enfrontar-ho políticament, amb diàleg», va indicar ahir en una roda de premsa posterior a la reunió de treball amb els diputats gironins de Junts pel Sí per tractar assumptes de la província.

Romeva va voler llençar un missatge de tranquil·litat a la societat pel que als passos que s'estan seguint al Parlament per aprovar el text de JxSí i la CUP que marca l'inici del procés independentista. També va tenir paraules de suport cap a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i va insistir que el text que es vol aprovar al ple del Parlament no és «una qüestió personal» de la presidenta sinó una proposta conjunta de la CUP i Junts pel Sí perquè tenen «la força democràtica per fer-ho». En el mateix sentit es va pronunciar el diputat i cap de llista per Girona, Lluís Llach, indicant que «malgrat algunes incerteses, la feina s'està portant a terme».

D'altra banda, Romeva lamenta que el president del Govern, Mariano Rajoy, s'estigui reunint amb líders d'altres formacions i que a Junts pel Sí no els ha fet «ni una trucada» després de les eleccions.