Santi Vila (conseller de Territori i Sostenibilitat) ha anunciat que el Departament ja busca una solució als problemes de perillositat per als vianants a la carretera de Santa Pau en diades de molts visitants. Pels caps de setmana de tardor i de vacances de primavera, els aparcaments de can Serra a la Fageda i dels volcans Santa Margarida i Croscat queden plens. Llavors els carrers de les urbanitzacions de can Potxa i de can Blanc queden saturats. Quan troben els carrers plens, hi ha conductors que opten per deixar el cotxe en un voral de la carretera.

La massificació de cotxes provoca que els viatgers hagin de caminar pel voral de la carretera fins als accessos de la Fageda d'en Jordà.

Es tracta d'una situació perillosa que ha estat debatuda en diverses ocasions. L'alcalde de Santa Pau, Josep Companys -en el seu moment- va aconsellar l´ús del transport públic. Des del Parc, també van considerar l'opció del transport públic i van valorar que en dies de massificació un altre aparcament tampoc seria la solució.

La solució proposada per Santi Vila -a la presentació de l'exposició sobre els arbres singulars- va ser la d'aixamplar els vorals del tram més concorregut pels vianants. També va esmentar la possibilitat de posar-hi tanques de protecció.

Va explicar que va anar a visitar les obres de la Cooperativa la Fageda en dies de afluència i es va adonar que la situació podia esdevenir perillosa per les famílies que caminen per la vora de la carretera. «Jo crec que allà hi ha uns metres que de veritat són perillosos», va dir. Va afegir que ja ha donat instruccions per a la redacció d'un projecte.