El camp de futbol de terra de la zona esportiva de Ripoll recuperarà el seu ús després de l'adequació que té previst fer-hi l'Ajuntament. Actualment, la zona està ocupada parcialment per la zona de biketrial i per un aparcament per als usuaris del pavelló i la piscina. La utilització com a aparcament va ser sol·licitada «pels responsables de diferents clubs esportius del municipi», segons va reconèixer l'alcalde, Jordi Munell (CDC), en el darrer ple. D'altra banda, la zona de biketrial ha anat disminuint les seves dimensions en els darrers anys.

L'objectiu del consistori és retornar l'ús del camp de terra per poder-hi jugar a futbol-7 o perquè els ripollesos que vulguin practicar el futbol i no tenen accés al camp de gespa, puguin fer-ho. També serà utilitzat com a camp d'entrenament per l'equip del Ripollès Rugby Club.

Per portar a terme aquest projecte, primer caldrà traslladar les roques i obstacles del biketrial, que aniran darrera de les aules de l'institut Abat Oliba que hi ha a Cal Déu. Aquest desplaçament de les zones que han sobreviscut són la principal dificultat per recuperar el camp de terra. Per fer el trasllat es necessita no només una grua, sinó també la presència d'un tècnic a fi d'adeqüar la posició dels obstacles i aferrar-los a terra. Les accions que s'hi realitzin hauran de comptar a més amb la supervisió de la Federació Catalana de Ciclisme per donar-hi el vist-i-plau, amb la intenció que s'hi puguin realitzar competicions oficials. El regidor d'Esports de l'Ajuntament, Miquel Rovira, creu que els canvis no es podran fer fins que no hi hagi el pressupost per a realitzar-los.

Les dificultats econòmiques han marcat la provisionalitat del camp de terra des de fa 4 anys.