Sense rastre de Pere Isach Rigall. El veí de Santa Llogaia del Terri que va marxar dilluns al matí a buscar bolets i de qui no es té cap notícia des de llavors. La troballa del seu vehicle, un Land Rover, va fer començar la recerca a la zona dels refugis de la Mota, a Palol de Revardit però ahir, per terra i aire, els resultats no van ser positius.

En tancar l'edició encara no s'havia trobat cap tipus de pista del parador de Pere Isach, de 60 anys. Estava previst que la recerca es mantingués durant la nit i que de bon matí es tornés a reprendre amb mitjans aeris.

La recerca del boletaire va començar dimarts després que el seu germà alertés el 112 de la seva desaparició ja que conviuen en una casa a Santa Llogaia. La nit de dimarts a dimecres també es va mantenir i ahir el matí, es van unir al dispositiu de nou l'helicòpter dels Bombers. En total hi van estar treballant onze dotacions així com els especialistes en rescats dels GRAE. Per part dels Mossos a banda dels Arro, també s'hi va unir la Unitat de Muntanya i la Unitat Canina.

Però en la recerca també hi van participar Agents Rurals, familiars, coneguts i voluntaris d'ADF (Associació de Defensa Forestal). La recerca es va fer per la zona dels refugis de Mota on es va localitzar el seu tot terreny i també es va estendre per Santa Llogaia. Durant el dia però, malauradament, la feina va ser infructuosa.

«Es coneix molt bé el bosc»

El responsable dels Bombers en declaracions a Agència Catalana de Notícies (ACN) i animant els equips de recerca deia ahir el matí en referència al desaparegut que Isach és «un boletaire de tota la vida; heu de mirar les bardisses i a tot arreu». L'alcalde de Palol de Revardit, Jordi Xargay per la seva banda, descrivia ahir al boletaire dient que es tracta d'un home «de complexió forta, que coneix molt bé el bosc, un entorn que no se li fa estrany» i va afegir que «encara que la gent es pensa que coneix bé la zona, és un lloc complicat amb un sotabosc molt brut».

Aquest és el segon boletaire del Pla de l'Estany desaparegut en pocs dies. Miquel Poch Aurich, de 70 anys, va ser localitzat en vida en un barranc de Sales de?Llierca després de sis dies al ras. La troballa la van fer els Bombers després que un grup de voluntaris i familiars que s'havien mantingut buscant el boletaire -tot i la suspensió del dispositiu- alertés que havien sentit uns sorolls i uns gemecs a la zona.