La CUP denuncia que la Diputació va pagar la maqueta del nou Bulli

El partit critica que el Patronat de Turisme destinés 12.221 euros a la construcció i veu «irregularitats» en el procediment seguit

06.11.2015 | 07:05
Ferran Adrià, amb la maqueta del BulliFoundation que es va exposar al Palau Robert de Barcelona.
Ferran Adrià, amb la maqueta del BulliFoundation que es va exposar al Palau Robert de Barcelona.

La CUP ha denunciat que la Diputació de Girona es gastés, a través del Patronat de Turisme, 12.221 euros per pagar la maqueta del nou projecte de Ferran Adrià, elBulliFoundation, que el juny de 2014 es va exposar al Palau Robert de Barcelona. En opinió de la formació política, aquest és un exem-ple d'«irregularitats» i de mal ús dels diners públics a l'ens provincial.

En canvi, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona va justificar el finançament de la maqueta -que és de la seva propietat- per «promocionar la marca Costa Brava» i per «donar suport a Ferran Adrià, ambaixador de la destinació i màxim exponent mundial de la gastronomia d'avantguarda». El Patronat va exposar aquests arguments mitjançant un comunicat -els responsables polítics van declinar fer declaracions sobre l'assumpte-, en el qual també van defensar el procés seguit durant l'encàrrec, la signatura i el pagament de la maqueta, que la CUP també ha posat en qüestió.

El partit que Lluc Salellas representa a l'oposició de la Diputació no només ha criticat la despesa, sinó també que la construcció de la maqueta no se sotmetés a un concurs públic i que el procediment tingués «certes irregularitats». En la documentació consultada per la CUP, la formació hi ha detectat incongruències de dates. En primer lloc, el partit assenyala que l'encàrrec i l'autorització de la despesa per part del Patronat de Turisme es van fer el mateix dia, el 2 de juny de 2014, que la maqueta es va presentar a l'exposició. La CUP afegeix que l'empresa que la va construir va emetre la seva factura «sis dies abans que el Director-Gerent del Patronat, Ramon Ramos, signés l'encàrrec del projecte». I acaba remarcant que el pagament es va realitzar «un dia abans que el full d'encàrrec sortís del registre del Patronat i s'enviés per correu a CLOUD 9».

La CUP preveu preguntar per aquesta seqüència dels fets i pel finançament de la maqueta de elBulliFoundation al president de la Diputació de Girona en la propera sessió plenària. Abans, en el Consell Assessor del Patronat de Turisme que se celebrarà aquest dijous, Lluc Salellas vol demanar explicacions al Gerent; «que -va dir- és la mateixa persona que el mandat anterior», quan es va autoritzar i efectuar l'operació.

El Patronat defensa la inversió

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona va justificar la seva participació en l'exposició de l'estiu de 2014 a Barcelona amb la voluntat de donar a conèixer el projecte. La seva col·laboració es va concretar en el pagament de la fabricació de la maqueta, que el Patronat «pot utilitzar en qualsevol moment» -va apuntar- i va destacar el fet que 21.495 persones van visitar l'exhibició. El Patronat va recordar que els projectes amb imports inferiors a 18.000 € no s'han de sotmetre a concurs públic, pel que es va formalitzar un contracte menor. L'ens va defensar la correció del procediment i va assegurar que el pagament es va fer després de signar l'encàrrec, el 18 de juny, 15 dies després de firmar el contracte i d'inaugurar la mostra.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Comarques

Uns 50 equips de ciclistes participaran en l´Oncobike

Uns 50 equips de ciclistes participaran en l´Oncobike

El repte esportiu de l'Oncolliga a la Vall de Llémena recaptarà uns 25.000 euros contra el càncer

La Generalitat admet una sol·licitud per buscar or i plata al Ripollès

La Generalitat admet una sol·licitud per buscar or i plata al Ripollès

El Ripollès va tenir una gran activitat minera en ferro, coure i plata durant la primera meitat...

Sis menors i 261 dones tenen protecció policial per casos de violència domèstica

Sis menors i 261 dones tenen protecció policial per casos de violència domèstica

Els jutjats han dictat 91 ordres d'allunyament i 68 prohibicions de comunicació a maltractadors...

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

Els alumnes gironins amb el menjador gratuït baixen un 19%

En canvi, els estudiants de la demarcació que reben un ajut del 50% per a aquest servei pugen un...

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Un vedell refugiat al santuari Gaia es retroba amb la seva mare

Una campanya a la xarxa permet que els dos animals tornin a estar junts després de tres mesos...

Enllaços recomanats: Premis cinema